Un publicist american susţine că Ion Mihai Pacepa ar fi murit

Ion Mihai Pacepa, consilierul personal pe probleme de Securitate al lui Nicolae Ceauşescu, a murit ieri, la vârsta de 92 de ani, din cauza COVID-19, conform The Epoch Times.

Ronald J. Rychlak, un publicist şi avocat american, a declarat într-un editorial pentru publicaţia Epoch Times, că Ion Mihai Pacepa, consilierul personal pe probleme de Securitate al lui Nicolae Ceausescu, ar fi murit de COVID-19.

„În primele ore ale dimineţii de 14 februarie 2021, COVID-19 a realizat ceea ce nu au putut să facă o recompensă de doua milioane de dolari şi două echipe de asasini plătite de România. Ion Mihai Pacepa, sau Mike pentru cunoscuţi, a murit”, scrie Ronald J. Rychlak in theepochtimes.com.

Ion Mihai Pacepa a fost şeful adjunct al Departamentului de Informaţii Externe al României, departament ce se ocupa de spionaj în perioada comunismului, dar şi consilierul personal pe probleme de Securitate al lui Nicolae Ceausescu.

In 1978, a cerut azil politic în Statele Unite ale Americii, lucrând pentru comunitatea de informaţii a SUA împotriva fostului bloc sovietic.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

Leave a Comment