Un altfel de “Hopa, Mitică”: Ligia Marincaş revine în fruntea DSP Sălaj

Un altfel de “Hopa, Mitică”: Ligia Marincaş revine în fruntea DSP Sălaj

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sălaj este una dintre deconcentratele cele mai greu încercate din Sălaj (cel puţin dintr-un anumit punct de vedere), o instituţie în care directorii sunt schimbaţi în funcţie de zodie, anotimp, presiune atmosferică sau aliniamentul Pământului cu planetele Marte şi Mercur. Nu cred că are sens să reamintim aici numele tuturor directorilor care s-au perindat în ultimii ani pe postul de director al DSP Sălaj, pentru că ar fi o reală pierdere de timp, însă situaţia ne obligă să conştientizăm că toate aceste permutări se reflectă şi în starea de sănătate a sistemului sanitar sălăjean. Un sistem cangrenos, care se zbate de foarte mulţi ani între viaţă şi moarte. Însă, acesta este cu totul alt subiect…

Una peste alta, începând cu 10 februarie, Ligia Marincaş a preluat atribuţiile şi responsabilităţile specifice funcţiei publice de director executiv al DSP Sălaj. Cu alte cuvinte, Ligia Marincaş revine în funcţia de director al instituţiei amintite, înlocuindu-l astfel pe fostul şef al DSP Sălaj, Gabriel Nae. Reamintim că acesta şi-a depus demisia în urma publicării de către cotidianul Magazin Sălăjean a materialului în care atrăgeam atenţia asupra faptului că este condamnat de Judecătoria Zalău la un an de închisoare cu suspendare, după ce a condus pe drumurile publice în stare de ebrietate.

Chiar dacă am insistat să contactăm noua conducere a DSP Sălaj, în speţă pe Ligia Marincaş, din păcate, perseverenţa noastră s-au lovit de cunoscuta lipsă de comunicare a celei amintite mai sus, fiind deja de notorietate faptul că, încă de la primele ore ale dimineţii de vineri, te pregăteşti pentru weekend. N-ar fi o problemă, însă sperăm să nu fie vorba despre un weekend prelungit.

Leave a Comment