Poliţiştii sălăjeni au primit plus de combustibil

Poliţiştii sălăjeni au primit plus de combustibil

Dacă până acum aveau combustibil la discreţie să alimenteze maşinile de intervenţie, în prezent, poliţiştii trebuie să-şi limiteze deplasările. Începând de anul acesta, cota de carburant pentru echipajele Poliţiei judeţene a fost limitată la 100 de litri de combustibil lunar pentru fiecare autoturism. Paradoxal, poliţiştii sălăjeni nu trebuie să-şi facă niciun fel de griji în privinţa acestei măsuri. În cursul anului trecut, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, media de consum de carburant a fost de 70 de litri lunar per maşină de poliţie.

S-a terminat cu benzina şi motorina la discreţie pentru echipajele de poliţie. Începând de anul acesta, poliţiştii au voie să consume maxim 100 de litri de combustibil lunar pentru alimentarea maşinilor de intervenţie. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Maria Cristea, a declarat că această măsură nu va afecta intervenţia la evenimente. Conducerea inspectoratului a organizat, în urmă cu două săptămâni, o şedinţă în vederea aplicării măsurilor ce se impun pentru raţionalizarea combustibilului în funcţie de limita impusă. S-a hotărât astfel preluarea de combustibil de la structurile neoperative, cum ar fi serviciul logistic ori serviciul financiar, şi predarea către structurile operative, respectiv echipajelor de poliţie rutieră, ordine publică, investigaţii criminale etc. Cu siguranţă, însă, această măsură nu va afecta activitatea desfăşurată în cadrul instituţiei, a declarat purtătorul de cuvânt.

Însă, câteva calcule simple arată că poliţiştii sălăjeni nu se confruntau cu lipsa de combustibil nici înainte de aplicarea acestei măsuri. Din contră, consumul mediu lunar înregistrat pentru alimentarea unei maşini de poliţie a fost cu 33 la sută mai mic decât limita maximă impusă de la 1 ianuarie 2011. Agentul principal de poliţie, Cristea, ne-a comunicat că poliţiştii sălăjeni au consumat, anul trecut, peste 110.000 de litri de combustibil pentru alimentarea maşinilor aflate în dotarea inspectoratului. Pe parcursul anului trecut, la nivelul inspectoratului, nu au fost constatate depăşiri ale normelor de consum la combustibil. În total a fost înregistrat un consum de 114.184 de litri de carburanţi, dintre care 80.427 de litri de benzină şi 33.757 de litri de motorină, a afirmat purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj.

Potrivit aceleiaşi surse, Poliţia Sălaj are în dotare un număr total de 136 de autovehicule, dintre care 57 sunt repartizate posturilor de poliţie judeţene. Din cele prezentate mai sus rezultă un consum mediu lunar de 9.515 litri de combustibil pentru întreg parcul auto al inspectoratului. Pentru o singură maşină, această medie ajunge doar la 70 de litri consum mediu lunar.

Leave a Comment