Tratamentele bituminoase executate anul trecut, intra in reparatii in primavara aceasta

Dupa doi ani consecutivi, in care Consiliul Judetean Salaj a incercat sa intretina drumurile judetene prin celebrul program de alocare la comune a celor 20 de milioane de lei/kilometrul de drum judetean care le strabate unitatea administrativ teritoriala, judetul schimba din nou macazul si va reveni la administrarea proprie a drumurilor judetene. Astfel, pentru primavara acestui an este programata remedierea lucrarilor de tratamente bituminoase, executate in cursul anului trecut. CJS a reprosat consiliilor locale faptul ca, desi le-a alocat bani pentru lucrarile de toaletizare a drumurilor judetene, acestea nu au fost executate.

Totusi, in cursul anului 2006, au fost executate lucrari de intretinere a imbracamintii asfaltice pe o lungime de aproape 329 de kilometri, valoarea lucrarilor fiind de 1.702.410 lei. Tratamente bituminoase au fost executate pe o lungime de 53,8 kilometri, in valoare de 1.557.940 lei, iar covoare bituminoase au fost turnate doar pe o lungime de 3,62 kilometri, valoarea lucrarilor fiind de 761.820 lei.

Pe langa lucrarile mai complexe de intretinere a drumurilor, judetul a mai intervenit cu lucrari de completari a zonelor afectate de alunecari de teren si de remedieri in urma precipitatiilor, lucrari privind siguranta circulatiei – marcaje rutiere, reconditionari parapeti, confectionat si montat indicatoare rutiere etc.

Ca aspect pozitiv al anului trecut, poate fi remarcat faptul ca au fost alocate fonduri destul de mari pentru intocmirea documentatiilor tehnice privind inlocuirea sau punerea in siguranta a unor poduri de pe drumurile judetene, la care expertizarea a recomandat aceste masuri. Astfel, au fost alocate fonduri pentru executarea unor lucrari de punere in siguranta a zonei podului din localitatea Hida, in suma de 731.000 lei si pentru amenajarea intersectiei in localitatea Crasna, unde au fost executate lucrari in valoare de 94.500 lei.

Leave a Comment