Top 5 mașini de ocazie, recomandate pentru drumuri lungi și călătorii, în 2022

Românii sunt din ce în ce mai interesați de achiziția unor mașini de ocazie, cu care pot pleca pe diferite rute lungi și interesante în țara noastră, pentru că, în situația actuală a pandemiei, poate fi dificil să călătorească în străinătate din cauza restricțiilor diferite impuse de diferite țări.
Dar acest lucru nu trebuie să fie un inconvenient, căci România este o țară extraordinar de frumoasă și merită cu adevărat explorată, iar anul 2022 poate fi momentul potrivit pentru a o descoperi.

Mașini de ocazie pentru călătorii lungi: ce să alegi?

Care sunt caracteristicile ideale ale unui vehicul second-hand pentru călătorii lungi? Câți șoferi, atâtea păreri, pentru că fiecare are gusturi diferite când vine vorba de motorizarea unei mașini second hand. Benzină sau motorină? O mulțime de argumente solide pot fi menționate în oricare dintre cele două opțiuni. Unii oameni apreciază gama de motoare diesel, pe când alții preferă sunetul unui motor mare pe benzină.

Iar aceștia pot fi factori ce nu vor ajuta pe nimeni să ia o decizie. Dar majoritatea șoferilor sunt însă de acord că factorii cheie în cazul unei mașini de ocazie pentru un traseu lung sunt: caroseria și portbagajul spațios, o izolare fonică bună, scaune confortabile, cât mai multe accesorii, precum și un motor care să garanteze performanțe adecvate și depășiri fără stres pe șoselele țării.

Și, în cazul achiziției unei mașini de ocazie, nu trebuie uitat nici faptul că, înainte de a o cumpăra, se poate comanda un raport VIN cu istoricul autovehiculului de pe site-ul Automoli.ro, acesta oferind informații care vor ajuta în luarea unei decizii de cumpărare corecte.

Descoperă Top 5 modele de mașini de ocazie pentru călătorii lungi

  • Citroen C5

Un stil francez, soluții neobișnuite și confort extraordinar în timpul condusului: așa se poate descrie Citroen C5 produs din 2008 până în 2017. Acest model de gamă medie este disponibil în versiuni sedan și break și se distinge de concurenți printr-un volan specific cu un centru fix și prezența unei suspensii hidropneumatice unice în versiunile de top. Citroen C5 convinge și cu o gamă foarte largă de motoare și include unități pe benzină fără turbo, precum și diesel-uri cu patru și șase cilindri cu putere de la 109 până la 241 CP. Desigur, diesel-urile de top sunt cea mai bună alegere pentru călătoriile lungi.

  • Opel Insignia A

La un moment dat, Opel Insignia din prima generație a fost mașina preferată a managerilor corporativi, aceștia fiind captivați de aspectul la modă și elegant. Dar designul nu este singurul avantaj al unei mașini Opel. Într-o călătorie lungă, șoferul va aprecia scaunele confortabile, o bună izolare fonică și stabilitatea mașinii.

  • Peugeot 508

Peugeot 508 este o mașină grozavă pentru distanțe lungi, iar principalele sale avantaje sunt: un interior spațios, confort mare în timpul condusului, motor de succes, mașină economică și dotări extinse ale majorității modelelor. În plus, această mașină poate fi cumpărată mai ieftin decât concurenții din Germania sau Japonia. Există ceva care să te îngrijoreze la acest model? Nu, mai ales dacă vei cumpăra o mașină de ocazie cu un istoric documentat și în stare bună.

  • Volvo S60

Dacă cineva are îndoieli dacă Volvo aparține segmentului premium, atunci este recomandată o plimbare cu S60. Modelul impresionează prin performanță și consumul de combustibil, dar și prin dotările bogate. Pe scurt, o mașină rafinată și foarte confortabilă.

  • Ford Kuga

SUV-ul practic de familie poate fi tot ce ai nevoie atunci când planifici o călătorie lungă cu cei dragi. Dar ce face acest model unul bun pe termen lung? Te va ajuta să te simți încrezător pe drumuri mai proaste, este o mașină silențioasă, iar cel mai mare avantaj este conducerea plăcută și o suspensie bine reglată.

Dacă vrei să călătorești cât mai mult în 2022 și ești în căutarea unei mașini de ocazie, nu uita că riscul asociat costurilor de întreținere poate fi minimizat prin alegerea unui model de la un vânzător dovedit, de încredere, iar înainte de achiziție, verifică istoricul vehiculului!

Foto: Pexels

One Thought to “Top 5 mașini de ocazie, recomandate pentru drumuri lungi și călătorii, în 2022”

  1. […] Românii sunt din ce în ce mai interesați de achiziția unor mașini de ocazie, cu care pot pleca pe diferite rute lungi și interesante în țara noastră, pentru că, în situația actuală a pandemiei, poate fi dificil să călătorească în străinătate din cauza restricțiilor diferite impuse de diferite țări. Dar acest lucru nu trebuie să fie un inconvenient, căci România este o țară extraordinar de frumoasă și merită cu adevărat explorată, iar anul 2022 poate fi momentul potrivit pentru a o descoperi. Mașini de ocazie pentru călătorii lungi: ce să…  » Citeste mai mult […]

Comments are closed.