Tentative de fraudă

Administraţia Judeţeanã a Finanţelor Publice Sãlaj face cunoscut faptul cã ANAF atrage atenţia asupra unei tentative de fraudã, dupã ce mai mulţi contribuabili au reclamat cã le-au fost cerute informaţii confidenţiale printr-un sondaj telefonic atribuit fiscului Astfel, dacã va sunã cineva care se prezintã cã ar fi din partea fiscului şi vã adreseazã întrebãri referitoare la date ale contribuabililor legate de conturi bancare, carduri asociate conturilor deschise sau de cuantumul datoriilor la bugetul de stat, NU rãspundeţi.
De reţinut sunt urmãtoarele:
1. ANAF efectueazã în acestã perioadã un singur sondaj de opinie, derulat telefonic, care NU cuprinde întrebãri referitoare la date ale contribuabililor legate de conturi bancare, carduri asociate conturilor deschise sau de cuantumul datoriilor la bugetul de stat.
2. Sondajul efectuat de ANAF are ca obiectiv evaluarea efectelor și rezultatelor campaniei media care se aflã în desfãșurare, iar singurele întrebãri din chestionar care vizeazã detalii legate de companie sunt urmãtoarele:
a) În ce an a fost înființatã compania dvs.?
b) Care este codul CAEN al companiei dvs.?
c) Care este numãrul mediu de angajați în anul 2014?
d) Care este cifra de afaceri în anul 2014?
e) În ce JUDEȚ este sediul companiei/firmei dvs.?
f) În ce LOCALITATE este sediul companiei/ firmei dvs.?
g) Ce tip de contribuabil sunteți? (mare, mijlociu, mic)
3. Orice alte întrebãri legate de persoane fizice sau de companii nu fac parte din chestionarul ANAF.
Întrucât asupra acestei situaþii existã suspiciunea unei tentative de fraudã, vã rugãm sã acordaţi o atenţie deosebitã în cazul în care primiţi solicitãri de natura celor de mai sus şi vã asigurãm cã vom lua toate mãsurile necesare în vederea depistãrii persoanelor vinovate.

Leave a Comment