Sute de liceeni din Zalău primesc o Bursă de Merit sau o Bursă Tehnică din partea companiei TenarisSilcotub

456 de liceeni din Zalău, Călărași și Câmpina vor primi luna aceasta o bursă din partea TenarisSilcotub. Potrivit reprezentanților societății, este vorba despre o investiție relevantă în educație, prin care  producătorul de țevi recunoaște meritele elevilor din comunitățile sale și îi încurajează să continue pe calea spre excelență.

TenarisSilcotub și-a extins programul de investiții în educație și oferă în prezent două tipuri de sprijin financiar pentru elevii de liceu cu rezultate excelente la școală. Bursele Tehnice fac parte din programul de susținere a învățământului tehnic și profesional (STEP – Strengthening Technical Education Program), în timp ce Bursele de Merit sunt deschise tuturor elevilor de liceu din orașele menționate, indiferent de linia de studiu urmată.

În premieră anul acesta, programul de Burse Tehnice s-a extins în afara Zalăului. Pe lângă liceele deja partenere la edițiile anterioare, respectiv Colegiul Tehnic “Alessandru Papiu Ilarian” și Liceul Tehnologic “Mihai Viteazul”, vor primi acest tip de sprijin și elevii de la Liceul Tehnologic “Octavian Goga” din Jibou și de la Liceul “Danubius” din Călărași. Astfel, 159 de tineri beneficiază de o asemenea bursă, despre care compania speră să îi stimuleze să obțină și în continuare rezultate foarte bune la învățătură.

Photo by Vlad Cupsa | fb.com/vladcupsafotograf

Burse de Merit vor primi un număr de 277 de tineri din clasele IX-XII, care au obținut rezultate bune în anul de studiu anterior. Dintre aceștia, cei mai mulți, respectiv 130 de elevi, sunt din Zalău și provin de la Colegiul Național “Silvania”,  Colegiul Tehnic “Alessandru Papiu Ilarian”, Liceul de Artă “Ioan Sima”, Liceul Pedagogic “Gheorghe Șincai” și Colegiul Reformat “Wesselenyi”.

Toți liceenii câștigători au fost invitați la evenimentele de premiere organizate la finalul lunii noiembrie în cele trei orașe. „Este foarte important ca rezultatele și performanța să fie răsplătite și apreciate. Educația este singurul mod în care o comunitate se poate dezvolta pe principii sănătoase”, spune Carmen Avramescu, Director Resurse Umane TenarisSilcotub.

Programul Bursele de Merit a demarat în 2005 ca un mod de a-i răsplăti pe copiii angajaților, însă a fost ulterior extins pentru a-i răsplăti pe toți liceenii cu rezultate excelente la învățătură din Zalău, iar mai apoi din Călărași și din Câmpina. Până în prezent, au beneficiat de această formă de sprijin financiar aproape 3.000 de elevi.

TenarisSilcotub – companie parte din grupul Tenaris – este cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici, utilizate în diverse aplicații din industriile energiei, mecanică și auto. Cu o echipă de 1.800 de oameni în România, TenarisSilcotub are unități de producție la Zalău, Călărași și Câmpina. Prin programele de dezvoltare socială, compania investește anual în educație, sănătate, cultură și protecția mediului.

Alte articole

Leave a Comment