Studenţii zălăuani, sprijiniţi financiar să participe la concursuri internaţionale

Un tânăr zălăuan, Andrei Mihai Chiş, student la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, va reprezenta România la Concursul internaţional „Undergraduate Seismic Design Competition” (SDC). Concursul, aflat la a XIII-a ediţie, se va desfăşura în perioada 5-8 aprilie 2016 în San Francisco, California, Statele Unite ale Americii (SUA). În acest sens, tânărul a depus la Primăria Minicipiului Zalău, în atenţia edilului, o solicitare prin care solicită sprijin finaciar pentru acoperirea unei părţi privind cheltuielile de deplasare la concurs. „Ne-a bucura să fiţi alături de noi şi să ne susţineţi şi în acest an în încercarea noastră de a menţine locul Iîn România şi de câştiga şi alte premii. Datorită costurilor ridicate pentru echipamente, materiale, transport şi cazare, universitatea poate acoperi doar o parte din cheltuielile implicate. Pentru transportul până în San Francisco s-a estimat un cost, pentru o persoană de aproximativ 800 de euro (3.600 lei), iar pentru cazare 800 de dolari (3.216 lei), 100 de dolari – noapte de persoană X opt nopţi. Vă trimit această cerere cu speranţa de a a vă stârni interesul şi de a ne ajuta să reprezentăm România şi Universitatea Tehnică din Cluj- Napoca la Concursul internaţional Undergratuate Seismic Design Competition 2016, San Francisco SUA”, se arată în solicitarea studentului zălăuan adresată primarului municipiului Zalău. Astfel, solicitarea studentului Andrei Mihai Chiş se află pe ordine a de zi a şedinţei de Consiliu Local (CL) de luni, 7 martie, iar consilieri locali urmează să voteze un proiect de hotărâre prin care, din rezerva bugetară, se va aloca suma de 6,9 mii de lei – sumă necesară plăţii cheltuielilor de transport şi cazare. Conform proiectului de hotărâre, suma estimată conform solicitării va fi decontată direct studentului Andrei Chiş în baza documentelor justificative după întoarecerea din SUA.
Echipa care va reprezenta România la concursul precizat este alcătuită din nouă studenţi ai Facultăţii de Construcţii şi trei studenţi ai Facultăţii de Arhitectură şi Urbanism. La acest concurs echipa Universităţii s-a clasat pe locul II în anul 2013, pe locul I în anul 2015 şi 2014. În anul 2015 Primăria a mai acordat studentului Chiş un sprijin financiar în valoare de 4,80 mii lei în vederea participării la un concurs internaţional seismologic la Boston- SUA

One Thought to “Studenţii zălăuani, sprijiniţi financiar să participe la concursuri internaţionale”

  1. Anonim

    Este absolut superb cea ce fac acesti tineri.Dar este absolut jenant ca sunt pusi sa cerseasca DIN POARTA IN POARTA sa poata efectua deplasarea in conditii civilizate,Ministerul neasigurandu-le mijloacele corespunzatoare.

Leave a Comment