Spalatoriile auto si vulcanizarile, amendate pentru munca “la negru”

Spalatoriile auto si vulcanizarile, amendate pentru munca “la negru”

Trei spalatorii si vulcanizari auto din municipiu au fost sanctionate cu amenzi in suma de aproximativ 12.000 de lei, dupa ce inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Salaj au descins vineri intr-un control fulger pentru depistarea persoanelor care lucreaza fara forme legale de angajare.

Potrivit inspectorului sef al ITM Salaj, Daniela Biris, actiunea a vizat atat actiuni de control privind identificarea cazurilor de munca nedeclarata, cat si verificarea respectarii prevederilor legale referitoare la securitatea si sanatatea in munca la unitatile care presteaza servicii de spalatorie auto si vulcanizari. Inspectorii de munca au verificat un numar de 15 agenti economici, la trei dintre acestia fiind depistate patru persoane care lucrau fara forme legale de angajare. S-au aplicat astfel amenzi in suma totala de 12.000 de lei, a declarat Daniela Biris.

Potrivit sursei citate, in timpul controlului au fost depistate si alte deficiente precum neplata orelor suplimentare si a sporului pentru orele de noapte, dar si netransmiterea in termen a modificarilor intervenite privind registrul general de evidenta al salariatilor.

O alta sanctiune contraventionala in valoare de 4.000 de lei a fost aplicata pentru neasigurarea materialelor de instruire si informare a lucratorilor in domeniul securitatii si sanatatii in munca (SSM). S-au mai constatat deficiente cu privire la utilizarea echipamentelor tehnice neautorizate, neinstruirea corespunzatoare a lucratorilor in domeniul SSM, dar si neasigurarea masurilor de electrosecuritate.

Leave a Comment