Sistem de irigatie subteran pentru parcul din Pericei

Sistem de irigatie subteran pentru parcul din Pericei Parcul din Pericei, amenajat de administratia locala din fonduri guvernamentale primite anul trecut, va fi irigat printr-un sistem modern, bazat pe conducte subterane. Edilii comunei si-au propus sa inaugureze spatiul de recreere doar dupa ce sistemul de irigatie va fi finalizat, cu toate ca, initial, prin proiect, se prevedea ca termenul de receptie a investitiei sa fie in aceasta luna. Intarzierile au fost cauzate de conditiile metorologice nefavorabile din luna martie, cand lucrarile nu au putut fi desfasurate in ritmul dorit.

Firma desemnata prin licitatie publica sa se ocupe de amenajarea parcului este Drum Construct, aceasta subinchiriind lucrarile, la randul ei, firmei Plant Tour.

Spatiul de recreere va fi destinat tuturor locuitorilor comunei, o parte a parcului urmand sa fie prevazuta cu mobilier de joaca pentru copii. Cum prin proiect nu sunt alocate fonduri in acest sens, leaganele si toboganele pentru cei mici vor fi achizitionate din bugetul local.

Primaria Pericei realizeaza aceasta investitie cu o suma de 430.000 de lei primita de la Guvern, prin Programul national de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi. Prin acelasi program, au mai primit finantare pentru amenajarea de parcuri alte trei comune – Rus, Benesat si Bocsa, suma totala obtinuta fiind de peste 1,42 milioane de lei.

Alte articole

Leave a Comment