Seceta lovește și în Sălaj

Lipsa ploilor cauzează probleme și în județul Sălaj. Mai mulți fermieri ne-au explicat că există zone în județ unde nu a plouat de săptămâni bune, iar lipsa apei afectează nu doar culturile agricole, cele de legume, ci și pășunile. „A plouat foarte puțin înainte de Rusalii, dar a fost ca o rouă. E secetă, domnule. Marea problemă este că seceta asta apare an de an și în Sălaj. Noi nu aveam în trecut probleme atât de mari, dar și vremea s-a schimbat inclusiv în Sălaj. E greu cu animalele pentru că pășunile au iarba uscată sau foarte puțină. Meteorologii au anunțat că urmează ploi, sperăm că va ploua mult, este nevoie de apă în pământ”, a explicat fermierul Radu Mălan din Sighetul Silvaniei. Sălajul rămâne, din păcate, județul unde instalațiile de irigat sunt inexistente, excepție făcând instalațiile locale, de dimensiuni reduse, pentru culturi în grădină și nu pe suprafețe întinse.

Fotografie cu caracter ilustrativ

3 Thoughts to “Seceta lovește și în Sălaj”

  1. […] Lipsa ploilor cauzează probleme și în județul Sălaj. Mai mulți fermieri ne-au explicat că există zone în județ unde nu a plouat de săptămâni bune, iar lipsa apei afectează nu doar culturile agricole, cele de legume, ci și pășunile. „A plouat foarte puțin înainte de Rusalii, dar a fost ca o rouă. E secetă, domnule. Marea problemă este că seceta asta apare an de an și în Sălaj. Noi nu aveam în trecut probleme atât de mari, dar și vremea s-a schimbat inclusiv în Sălaj. E greu cu animalele pentru… Citeste mai mult […]

  2. Anonim

    ii foarte simplu nu mai taiati padurile

  3. Anonim

    Țara are nevoie de irigații, așa cum erau în regimul socialist. Porcu ghine usr + drogatu pnl nu au prevăzut niciun euroi pt irigații în pnrr, cele 2 miliarde le-au băgat la consultanță adică, pt firmele lor de casă. Tu-le gura mamii lor !

Leave a Comment