Se pregătesc noi posturi pentru cei care doresc o carieră în Poliție, Jandarmerie și ISU

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat că în acest an vor fi aduşi în sistem încă 7.000 de angajaţi, conform strategiei de reducere a deficitului de personal. Este vorba despre polițiști, pompieri și jandarmi.

Locurile vor fi repartizate fiecărui inspectorat în funcție de necesarul de personal.

„Continuăm procesul de încadrare de personal. Ştiţi foarte bine că la nivelul ministerului avem în derulare o strategie de reducere a deficitului de personal cu care se confruntă fiecare armă a ministerului. Am adus anul trecut peste 6.000 de angajaţi în minister iar anul acesta vor mai veni alături de noi încă 7.000 de oameni. Cu toate acestea, nu vom rezolva problema lipsei de personal anul acesta şi cred că nici anul viitor, însă până în 2020 avem ca obiectiv să echilibrăm aceste pierderi consistente din ultimii ani”, a afirmat ministrul de Interne. Este vorba atât despre polițiști cât și despre pompieri și jandarmi. Potrivit ministrului, bugetul anului trecut a fost cel mai mare din ultimii ani iar investiţiile în tehnica de intervenţie, în echipamente individuale de protecţie şi în logistica necesară gestionării diferitelor tipuri de urgenţă vor continua. „100 de milioane de euro au fost cheltuiţi în anul care a trecut iar în paralel avem o strategie până în anul 2020 pentru accesarea întregii sume de 600 de milioane de euro”, a adăugat aceasta.

Concurs pentru ocuparea unor posturi la IPJ Sălaj

În ceea ce privește județul Sălaj, pe segmentul Poliției, peste 90 de persoane s-au înscris pentru cele cinci posturi scoase la concurs în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, luna trecută.
Potrivit informaţiilor furnizate de către oficialii instituţiei, 54 de candidaţi s-au înscris pentru cele două posturi de agenţi, alţi 30 îşi încearcă norocul pentru cele două posturi de ofiţer, în timp ce şase concurează pentru postul de îngrijitor – personal contractual.
Pentru a-şi completa echipa, IPJ Sălaj a scos la concurs un post de ofiţer la Serviciul Resurse Umane şi un altul la Serviciu Logistic, două posturi de agenţi la Serviciul Logistic- Compartimentul Marketing şi achiziţii publice şi la Financiar, şi un post de îngrijitor la Serviciul Logistic – Compartimentul Administrarea Patrimoniului Imobiliar şi Intendenţă. Examenele vor avea loc în luna martie. Anul trecut, la IPJ Sălaj au fost angajați 30 de agenți de poliție (11 de la școlile de subofițeri de la Cluj-Napoca și Câmpina și 19 agenți din sursă externă) și patru ofițeri de poliție (trei absolvenți ai Academiei de Poliție și un ofițer din sursă externă, pe o funcție de specialist).

 

 

 

Alte articole

Leave a Comment