Parchetul Sălaj, cel mai eficient din ţară în combaterea evaziunii fiscale

Cei 19 procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj au avut de soluţionat în cursul anului trecut 11.117 cauze, cu trei la sută mai puţine decât în 2016, a declarat marţi, 12 februarie, în cadrul unei conferinţe de presă, Crin Bologa, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalului Sălaj. „La nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj avem un procent de 45 la sută din toate dosarele instrumentate trimise în judecată, în condiţiile în care media la nivel naţional este undeva la 10 la sută, ceea ce înseamnă că ne-am aplecat pe dosarele importante”, a spus Bologa.

Rezultate excelente au fost obţinute pe linia combaterii evaziunii fiscale, Parchetul Sălaj reuşind performanţa de a urca pe prima poziţie a clasamentului naţional în ceea ce priveşte eficienţa. „Având la dispoziţie şi statistica la nivel naţional în ceea ce priveşte combaterea evaziunii fiscale, Parchetul nostru este pe primul loc în ţară în ceea ce priveşte eficienţa. Din numărul total de dosare instrumentate, având ca obiect evaziunea fiscală, în 50 la sută din ele s-a dispus trimiterea în judecată, deci rechizitorii. La nivel naţional, circa 8-10 la sută dintre dosare au fost trimise în judecată. Am sesizat instanţa într-un număr de 27 de cauze, faţă de 25 în anul anterior, cu un prejudiciu reţinut de peste 14 milioane de lei, faţă de circa 6 milioane de lei în 2016. Vorbim de o creştere de peste 100 la sută a prejudiciilor reţinute”, a precizat Bologa.

Acesta a adăugat că un alt element important care arată eficienţa procurorilor sălăjeni este faptul că în ultimii 17 ani, împreună cu organele de Poliţie, au prins toţi infractorii care au săvârşit crime pe raza judeţului. De altfel, în evidenţele Parchetului Sălaj există un singur dosar de omor cu autor necunoscut, datând din 1999. Victima, o tânără de 26 de ani din Zalău, a fost descoperită fără suflare, cu multiple leziuni traumatice, la 15 zile de la dispariţia de acasă, pe un câmp, în imediata apropiere a căii ferate din Mirşid.

Alte articole

2 Thoughts to “Parchetul Sălaj, cel mai eficient din ţară în combaterea evaziunii fiscale”

  1. Anonim

    fix pix mai Bologa comunistu rezolva cazurile usoare

  2. Anonim

    Mai du-te mai Bologa si prinde plosnite cu analizele tale !Evaziune fiscala…a cerut unu 5 facturi de la alt privat si a scos bani din banca din creditul capital de lucru angajat de firma, ca sa aiba si el din ce sa traiasca.Asa se lucreaza in toasta tara asta de cacat! te lauzi tu ca le-ai descoperit aici.Iar valoarea prejudiciului ca a crescut… mai fraiere ,prejudiciul il face privatul nu voi procurorii sa te lauzi tu cu el,cretinule.

Leave a Comment