Saptamana de foc pentru viitorii directori de deconcentrate

 Saptamana de foc  pentru viitorii directori de deconcentrate

Peste doar o saptamana expira termenul la care cei care vor sa ajunga la conducerea structurilor deconcentrate pot fi evaluati si numiti in functie. Candidatii vor deveni directori coordonatori pe baza unui proiect de management si in urma unui interviu.

Publicata in Monitorul Oficial pe 22 aprilie, Ordonanta 37 prevede un termen de 32 de zile in care sa fie facute noile numiri. Noii sefi ai deconcentratelor nu vor mai avea statutul de functionar public, ci vor fi angajati pe o perioada de patru ani, pe baza unui contract de management.

Candidatii la o functie de conducere in cadrul serviciilor deconcentrate trebuie sa indeplineasca mai multe conditii, ca de exemplu: sa cunoasca foarte bine limba romana, sa aiba studii superioare de lunga durata, sa nu fi fost condamnati penal si nici sa nu fi facut politie politica. Multe dintre directiile si inspectoratele judetene au organizat deja concursuri pentru evaluarea candidatilor. Cele mai multe testari vor avea loc insa saptamana viitoare.

Evaluarea candidatilor se face in doua etape. Prima presupune depunerea unui proiect de management in care sa fie prezentate principalele probleme existente in domeniul de activitate, dar si solutii pentru rezolvarea acestora. A doua etapa este, de fapt, un interviu in care candidatul trebuie sa sustina proiectul depus. Pentru a trece proba, candidatul trebuie sa obtina cel putin 70 de puncte, iar fiecare etapa este notata cu cate 50 de puncte.

In ceea ce-i priveste pe fostii directori, acestia au in acest moment doua variante, si anume, ori sa candideze la concurs si sa redevina sefi, ori sa ramana simpli functionari publici.

Potrivit Institutiei Prefectului Judetului Salaj, pana ieri, a avut loc o serie importanta de concursuri pentru ocuparea functiilor de directori coordonatori in cateva dintre serviciile deconcentrate din judet. Astfel, in 14 mai, viitorul director al Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Salaj, Dorina Rednic, a trecut proba de foc. Apoi, ieri, s-au prezentat la concurs toti directorii care urmeaza sa ocupe fotolii de conducere in deconcentratele care apartin Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, dupa cum urmeaza: Filonas Chis – Casa Judeteana de Pensii, Teodor Balajel – Inspectoratul Teritorial de Munca, Marcel Leontin Cozma – Agentia pentru Prestatii Sociale, Luminita Elena Nemes – Directia de Munca, Solidaritate Sociala si Familie si Romeo Constantin Sarca – Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca.

Din partea Institutiei Prefectului Judetului Salaj, din comisiile de examinare fac parte: prefectul Ionel Ciunt, subprefectii Onorica Abrudanu si Claudiu Barsan, precum si directorul Cancelariei Prefectului – Vasile Caraba.

Alte articole

Leave a Comment