Salajeanca arestata in cazul laboratoarelor de droguri ramane dupa gratii

Salajeanca arestata in cazul laboratoarelor de droguri ramane dupa gratii

Salajeanca Georgeta Szekeli si alte trei persoane arestate in cazul celor doua laboratoare de droguri clandestine descoperite la Zalau si Cluj raman dupa gratii. Curtea de Apel Cluj a respins recursul inaintat de Georgeta Szekely, Daniel Ciupe, Adrian Dan Mocanu si Alexandra Adina Lazar impotriva sentintei Tribunalului Cluj, care a prelungit mandatul de arestare.

Potrivit procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, femeia impreuna cu fiul acesteia, Mihai George, in varsta de 23 de ani, erau capii unei retele ce producea droguri de risc si de mare risc, comercializate ulterior in Salaj si Cluj. Cei doi obtineau substantele necesare din Romania sau le importau din China si Bulgaria, dupa care le prelucrau in vederea obtinerii de droguri. Acestia au si angajat in urma cu un an diverse persoane care sa lucreze in laboratoarele lor. Drogurile si substantele produse erau distribuite cu ajutorul mai multor tineri in tara sau strainatate, iar profitul obtinut a fost de aproximativ 500.000 de euro.

Patru persoane sunt cercetate in acest dosar, in stare de arest, pentru savarsirea infractiunii de trafic si detinere de droguri de risc si de mare risc pentru consum propriu fara drept. Un alt membru al gruparii a fost audiat recent, dar inca nu a fost retinut. Tanarul Szekely Mihai George inca se sustrage urmaririi penale, iar autoritatile iau in considerare darea lui in urmarire generala prin Interpol.

Reamintim ca ofiterii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Cluj au descins in perioada 29 septembrie – 21 octombrie in mai multe zone din judetele Salaj si Cluj, fiind facute cinci perchezitii domiciliare la imobilele datinute sau folosite de catre cei doi suspecti principali. In urma perchezitiilor efectuate, au fost descoperite doua laboratoare, unul la Chendremal (judetul Salaj) si altul in judetul Cluj care functionau cu ajutorul unor utilaje performante, comandate de catre o parte dintre membrii retelei din strainatate.

Acestia asigurau producerea unor cantitati insemnate de droguri, fara a fi nevoie de implicare in mod direct in procesul tehnologic al unui numar mare de persoane, fapt ce contribuia la asigurarea clandestinitatii acestor membrii ai retelei. In incinta laboratoarelor au fost descoperite cantitati importante de substante chimice active, odorizanti, plante, etc. A fost descoperit inclusiv un utilaj de producere a comprimatelor cu pansoane cu diferite logo-uri, precum si cantitati mari de substante chimice.

Leave a Comment