S-a încheiat „Luna curăţeniei de primăvară”

 

Aproxiamtiv 1.000 de elevi de la 14 unităţi de învăţământ şi angajaţi din cadrul a 18 instituţii şi societăţi comerciale au participat la acţiunea ”Luna Curăţeniei de Primăvară” şi au colectat de pe domeniul public al Municipiului Zalău – spaţii verzi, parcuri, cursuri de apă şi zone riverane, lizieră, 62 tone de deşeuri.

Primăria mulţumeşte, printr-un comunicat de presă, tuturor participanţilor la această activitate de anvergură: elevilor şi cadrelor didactice de la Școlile Gimnaziale Iuliu Maniu, Mihai Eminescu, Simion Bărnuţiu, Gheorghe Lazăr, Corneliu Coposu, Porolissum, Şcolii Generale George Coşbuc, Liceele Tehnologic Voievod Gelu, Pedagogic Gheorghe Şincai, Tehnologic Mihai Viteazul, Ortodox Sf. Ştefan, Sportiv Avram Iancu, Reformat Wesselenyi Zalău şi membrilor Consiliul Local al Tinerilor.

La activităţile desfăşurate în teren au participat, de asemenea, mai multe societăţi comerciale. Au fost efectuate şi deratizări domeniul public şi lucrări de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie în instituţiile de învăţământ. De asemenea, s-au executat lucrări de deratizare în gospodării individuale – case şi lucrări de larvicidare pe domeniul privat (asociaţii de proprietari – subsoluri de bloc). Conform programului iniţial, lucrările urmau să se desfăşoare în perioada 15 martie – 15 aprilie, însă programul a fost prelungit până în 28 aprilie.

Deşi această lună a curăţeniei, devenită tradiţie în localităţile sălăjene, s-a încheiat, responsabilitatea pentru un oraş curat, frumos şi îngrijit nu pică pe mai departe doar pe umărul celor de la AVE sau Citadin ci este o responsabilitate pe care trebuie să şi-o asume şi respecte fiecare locuitor, de la cei mici până la cei maturi.

Leave a Comment