Reprezentanţi ai Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, în vizită la Casa Memorială „Iuliu Maniu”ț

În cadrul unei vizite desfăşurate duminică, 20 martie, la Casa Memorială „Iuliu Maniu” din Bădăcin, preşedintele executiv al Instiutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), Radu Preda şi directorul general al IICCMER, Cosmin Budeancă, s-au interesat de starea actuală a proiectului de reabilitare a monumentului istoric.Vizita acestora vine în urma acordului semnat în toamna anului trecut, între IICMER şi Parohia Greco-Catolică Bădăcin, colaborare care vizează dezvoltarea unor proiecte culturale cu scopul refacerii memoriei lui Iuliu Maniu şi a familiei sale, precum şi a victimelor regimului comunist persecutate în lagărele şi coloniile de muncă. Alături de cei doi reprezentanţi ai IICCMER, a participat şi istoricul Marin Pop, în calitate de reprezentant al Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă (MJIA) Zalău. După această vizită, cu toţii s-au îndreptat către Muzeul afat la demisolul Bisericii Greco-Catolice acolo unde se găsesc obiectele care au aparţinut familiei Maniu. De precizat este faptul că IICCMER este o instuţie publică având personalitate juridică, aflată în subordinea Guvernului şi în coordonarea primului-ministru. Menirea Institutului este studierea perioadei comuniste din istoria României, dar şi sesizarea organelor de justiţie pentru pedepsirea celor vinovaţi de comiterea unor crime.

One Thought to “Reprezentanţi ai Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, în vizită la Casa Memorială „Iuliu Maniu”ț”

  1. Tăunul

    Păduchii ăştia de la institut mai bine veneau cu bani pentru refacerea casei lui Maniu. O nouă instituţie publică parazită care, toacă banii ţării !

Leave a Comment