Recensamantul Agricol s-a incheiat

Recensamantul Agricol s-a incheiat

Procesul de colectare din teren a datelor statistice la Recensamantul General Agricol 2010 s-a finalizat in toate judetele tarii, potrivit datelor Institutului National de Statistica. In Salaj, administratiile locale nu au raportat situatii problematice, dar rezultatele concrete se vor cunoaste abia astazi, ne-a declarat directorul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Salaj, Ioan Bujita. Pentru verificarea in teren, prin sondaj, a datelor raportate au fost selectate doua unitati administrativ- teritoriale la nivel de judet: Fildu de Jos si Cehu Silvaniei.

Recensamantul General Agricol, primul desfasurat in Romania dupa aderarea tarii la Uniunea Europeana, a inceput pe 2 decembrie, cu adunarea datelor din teren de catre recenzori, pe baza declaratiilor celor care desfasoara activitati agricole.

Toate informatiile obtinute in teren, in perioada 2 decembrie 2010- 31 ianuarie 2011, au caracter confidential si vor fi folosite numai in scopuri statistice.

Datele au fost culese prin interviu fata in fata de catre recenzori pentru exploatatiile agricole fara personalitate juridica, si prin autoinregistrare, sub indrumarea recenzorilor sefi/coordonatorilor, la unitatile cu personalitate juridica. In activitatea de recenzare au fost implicati 30.000 de recenzori, 5.000 recenzori sefi, 3.250 de coordonatori si 140 recenzori pentru ancheta de control.

Primele rezultate provizorii vor fi anuntate in luna iunie 2011, datele finale urmand a fi transmise catre Eurostat la 31 decembrie 2012.

Leave a Comment