La aproape 19 ani, “Prefect pentru o zi”

La aproape 19 ani, “Prefect pentru o zi”

Cel de-al treilea licean selectat sa indeplineasca functia de Prefect pentru o zi, in cadrul campaniei initiate de Institutia Prefectului Judetului Salaj, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Salaj este Diana Iulia Ciocan, eleva in clasa a XII-a la Liceul Pedagogic Gheorghe Sincai din Zalau. Eleva a participat ieri, la sediul Institutiei Prefectului Judetului Salaj, la activitatile incluse pe agenda de lucru a prefectului Vegh Alexandru, fiindu-i prezentata organigrama institutiei, precum si modul in care sunt organizate si functioneaza departamentele acesteia.

Dupa aceasta zi, am realizat ca in mana prefectului este, pe de o parte, foarte multa reponsabilitate, dar si o mare putere de decizie. Mi-a placut faptul ca Institutia Prefectului se implica in proiecte sociale, cum au fost, de exemplu, cele prin care li s-a acordat atentie batranilor, bunicilor nostri. Si eu sunt atrasa de proiectele sociale care vizeaza persoanele vulnerabile si chiar imi doresc sa infiintez un ONG prin care sa pot face ceva pentru acesti oameni. E frumos cand mergi seara, pe strazi frumos luminate, insa atunci cand vezi pe aceste strazi si oameni cersind iti dai seama ca ceva nu e in regula in societatea noastra, a precizat Diana Iulia Ciocan.

La finalul zilei petrecute, in cadrul institutiei, prefectul Vegh Alexandru i-a inmanat mai tinerei sale inlocuitoare o diploma de participare si o medalie.

Proiectul Prefect pentru o zi va continua in perioada februarie – martie 2011, cu alti trei elevi selectati sa indeplineasca, onorific, aceasta functie.

In cursul lunii mai 2011, toti cei sase elevi participanti la campanie vor fi invitati sa participe la festivitatea de incheiere a campaniei, unde isi vor prezenta consideratiile privind experienta traita in cadrul Institutiei Prefectului Judetului Salaj.

Leave a Comment