Radarele fixe de pe Bulevard funcționează degeaba

Zalăul este primul oraş din România care are dispozitive de penalizare a şoferilor care trec pe roşu sau depăşesc viteza legală, însă din cauza neînțelegerilor dintre Primărie și Poliția Rutieră, sistemul nu a fost pus încă în aplicare, la aproape un an de la finalizarea lucrărilor. Municipalitatea este nevoită să încheie un protocol de colaborare cu Poliţia Rutieră, prin care toţi şoferii care nu respectă regulile în trafic să fie sancţionaţi, în baza imaginilor surprinse cu radarele ”inteligente” amplasate pe bulevardul din Zalău. Investiţiile care s-au realizat în cadrul proiectului „Sistem de management al traficului în municipiul Zalău”, un proiect în valoare de aproape patru milioane de euro, au fost finalizate pe 29 aprilie 2013, iar de atunci se duc negocieri între Primărie și Poliția Rutieră pentru funcționarea sistemului de radare fixe.

Momentan nu se dau amenzi
Ieri, ambele părți au anunțat că au ajuns la o înțelegere și în cel mai scurt timp va fi semnat protocolul de colaborare. ”Inspectoratul General al Poliției Române și-a dat acordul pentru acest protocol, ne-am întâlnit cele două echipe, iar de acum se va studia timp de câteva săptămâni problemele tehnice care le-am identificat noi. Important este să avem acces la baza de date a Direcției Generale de Administrare a Domeniului Public, instituția care gestionează sistemul de monitorizare”, ne-a declarat Iosif Ghiurca, șeful Poliției Sălaj. Comisarul șef nu a putut estima data la care Poliția Rutieră va începe să-i amendeze pe vitezomani. De cealaltă parte, primarul Radu Căpîlnașiu spune că ”Serviciul de Telecomunicații Speciale trebuie să facă legătura securizată între dispeceratul ADP și cel al Poliției”. ”Noi suntem dispuși să semnăm mâine protocolul de colaborare, dar agenții vor să facă interogarea imaginilor din sistemul de monitorizare de la sediul Poliției. În momentul în care vom semna protocolul, cu siguranță vom informa cetățenii”, a completat Căpîlnașiu.

Radare de la primărie până la autogară
Datele înregistrate la dispeceratul de control al traficului sunt transmise Poliţiei. Imaginile cu cei care nu respectă regulile de circulaţie vor fi stocate timp de 30 de zile şi, întrucât aparatele care le înregistrează sunt omologate, ele sunt recunoscute de către instanţă în cazul în care amenda este contestată. După implementarea sistemului de monitorizare a traficului, în municipiu se înregistrau zilnic aproximativ 600 de contravenții. Zvonurile referitoare la funcționarea radarelor fixe i-au făcut pe șoferi să nu mai apese atât de tare pedala de accelerație, astfel că în momentul de față sistemul înregistrează circa 50 de contravenienți pe zi. Când se va începe sancţionarea celor care depăşesc viteza regulamentară ori forţează culoarea roşie a semaforului, cu siguranţă numărul contravenienţilor va scădea foarte mult, cred reprezentanții municipalității. Radarele fixe sunt montate pe bulevardul Mihai Viteazul, pe tronsonul dintre primărie și autogară.

4 Thoughts to “Radarele fixe de pe Bulevard funcționează degeaba”

  1. VIJAY KARAMPINGEAY

    BRAVO MAI GROGANE!
    AI APARUT, IN SFARSIT !
    ERA TRIST FARA DE U…:)
    SUCCESURI BAIETE!
    TRAGE TARE,CA,CONCURENTA-I ACERBA!

  2. VIJAY KARAMPINGEAY

    O SA MEARGA RADARELE CAND S-OR FACE BOACTARII LUI HORVATH SI A LU NEA VALEA,SERIFI CA WALKER SI-OR AVEA GIROFAR DIRECT PE CLOP SI SIRENA DUPA CAP CA HY MAN!

  3. news

    Gorgane ai grija ce faci, cum te comporti, sa nu te dea afara si de aici ca de la Regio !!!

  4. Anonim

    Pai primul oras la belit proprii cetateni nu putea fi decat Zalaul.Ii belim cu ridicarile,ii belim cu viteza,ca primaria cu functionarii ei platiti de noi sunt flamanzi de bani.Oare cat o fi fost spaga pe system si cine o fi incasat-o?Zalau-i fruncea?Si or mai infiinta ceva echipe sa aiba unii functi de tot felul pe langa ele,sau or inmulti zilele urbei si cele romane ca de
    ,nu se pisa destui prin centru si asa.

Leave a Comment