Proiecte de reabilitare finalizate, urmate de altele noi în agenda Primăriei Zalău

 

 

 

 

 

 

Conferinţa de presă desfăşurată vineri la sediul Primăriei Zalău, a făcut cunoscute, prin glasul primarului Radu Căpîlnaşiu, proiectele finalizate de primărie, parţial finanţate prin fondurile europene. Primarul Zalăului s-a declarat mulţumit şi bucuros de faptul că oraşul a căpătat deja o altă faţă, mai plăcută şi mai revigorantă. Un nou „set” de blocuri a fost complet reabilitat, vorbim de lucrările de amploare care au avut loc la blocul B120 -agenţia de voiaj, un proiect în care au fost investiţi peste 1,5 milioane lei. Blocul a beneficiat de lucrări de calitate ce au vizat izolarea faţadei cu un strat de material izolant de 15 cm, tâmplărie nouă termopan, înlocuirea uşilor de acces în bloc şi termo-hidro izolare a planşeului de pe acoperiş. Banii necesari lucrarii au provenit din programele EU – 0,7 milioane lei, 0,5 milioane lei din bugetul naţional iar restul sumei a fost completat cu bani din bugetul primăriei şi ai asociaţiei de locatari. Un alt proiect finalizat este blocul A28 de pe strada Simion Bărnuţiu, imobil care a beneficiat de aceleaşi lucrări ample, având un cost total de 1,47 milioane de lei. L-am întrebat pe primarul nostru de ce unele lucrări de reabilitare arată diferit faţă de altele, referindu-ne fireşte la calitatea lor, în special la finisaje. „Sunt şi situaţii de acest gen, desigur”, a spus primarul. „Unele nu au depins neapărat de o proastă execuţie ci de structura iniţială şi de faţada „de bază” a blocurilor în care erorile erau prezente din construcţie, dimensiunile şi abaterile de la vârf fiind diferite de cele regăsite la baza construcţiei. Legat de executanţi, se va avea în vedere pe viitor o selecţie mai riguroasă a firmelor care execută lucrările şi pe cât posibil vor fi evitate cele care au realizat lucrări mai slabe, din vina lor.”

Planuri urbanistice pentru 2015

Referitor la lucrările ce urmează a fi începute în cel mai scurt timp, Radu Căpîlnaşiu a menţionat faptul că sunt deja obţinute finanţările pentru blocurile C3 „Astralis”, C4, C10, C12 din „Păcii”. Pe listă sunt şi blocurile, B2, Blocul 15 dar şi celebrele „PTTR” „Lira Cristal” şi „Perla”.

Veşti bune sunt şi pentru tinerele mămici şi nu doar pentru ele, Parcul central va avea o toaletă modernă dotată cu spaţii speciale în care bebeluşii vor putea fi toaletaţi şi schimbaţi.

Lucrări  de reabilitare vor avea loc şi la patru licee, între care amintim Liceul de Artă şi colegiul Voievod Gelu, acesta din urma benficiind de lucrări care, pe lângă reabilitare termică, vor viza dotări moderne, înlocuirea pardoselii etc.

Reţelele de iluminat din oraș vor fi extinse, se vor căuta soluţii pentru eficientizarea consumului şi dotarea străzilor cu lămpi de iluminat moderne, care să corespundă standardelor actuale. În acest sens se va organiza şi o licitaţie care va avea ca scop delegarea serviciului de iluminat public.

Şi pentru vii, dar şi pentru morţi: parc industrial şi cimitir nou

Un parc industrial nou este de asemenea, pe lista edililor, opt staţii noi de autobuz (refugii) moderne  şi achiziţionarea de autobuze care, chiar dacă nu sunt noi oferă condiţii net superioare de călătorie faţă de o parte din cele care compun parcul auto Transurbis şi care par desprinse din negura timpului.

Primarul zălăuan aduce o veste bună şi câtorva persoane aflate în condiţii critice de locuit: au fost achiziţionate zece containere tip locuinţă, noi şi cu absolut toate dotările necesare, căldură, canalizare, electricitate, urmând să fie amplasate şi ulterior ocupate de către familii care se confruntă cu situaţii disperate în privinţa unui adăpost.

Din primele informaţii furnizate rezultă că aceste containere sunt, unele dintre ele, simple tip „garsoniera”, iar altele sunt duble, putând găzdui o familie mai mare.

Primăria mai are în vedere organizarea lucrărilor pentru amenajarea unui cimitir nou, având în vedere că cel existent nu mai dispune de foarte mult spaţiu. Sunt luate în calcul mai multe terenuri din imediata vecinătate a municipiului, urmând să se decidă asupra alegerii unuia care să corespundă tuturor standardelor şi normelor de mediu în vigoare.

 

7 Thoughts to “Proiecte de reabilitare finalizate, urmate de altele noi în agenda Primăriei Zalău”

 1. Zălăuan

  D-le primar, ar fi bine ca noul cimitir să fie în imediata apropiere a Zalăului, situat în apropierea unei linii de autobuze !

 2. Anonim

  zero barat, dau bine la presa proiectele, in realitate nu s-a facut nimic!

  1. Me

   de ce spui asta? Sunt o gramada de lucruri bune care s-au facut si se vad. Sigur ca se poate mai mult, dar de ce trebuie sa existe mereu rautate si sa aruncam cu vorbe veninoase, gratuit? Avem un oras frumos si asta se vede! Priveste fotografia.

   1. Anonim

    Asa-i cum zici tu, mai Maghiule

 3. Anna

  USOR SI ACCESIBIL! OFERTA SERIOASA! MUNCA LA DOMICILIU!
  Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detali oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: annagy55@gmail.com

 4. Militaru Gheorghe

  Surpriza totala pe piata ofertelor de lucru! Tot mai multi oameni lucreaza acum cu noi, convinsi de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: autotestsibiu1@yahoo.com

 5. Marius

  Este inbucurator ca Zalaul infloreste si se modernizeaza,dar singura problema este cea a calitatii.Se vede ca la scurt timp dupa modernizarea blocurilor la majoritatea se vad diferente de culoare,apa cu murdarie scursa pe pereti,iar la baza blocurilor deasupra spatiilor comerciale se vede de pe trotuar cu ochiul liber lipsa profilelor metalice care dau aspect de unghi drept si sunt inpotriva rozatoarelor…Oare in mai putin de un an de la finalizarea acestor lucrari daca blocurile renovate vor arata jalnic pe fondul lucrarilor de 2 bani facute va raspunde cineva pentru asta?

Leave a Comment