Proiect Erasmus, implementat la Grădiniţa „Ion Creangă” din Zalău

Grădiniţa cu Program Prelungit „Ion Creangă” din Zalău a găzduit, zilele trecute, vizita transnaţională de evaluare a proiectului Erasmus „Maths paths in Europe”, care se derulează din septembrie 2014, în opt unităţi de învăţământ din Anglia, Spania, Italia, Polonia, Belgia, Turcia, Grecia şi România. Demersul a reprezentat ultima etapă a proiectul în valoare de peste 115.000 de euro, în care au fost implicate 190 de cadre didactice şi peste 3.000 de copii din România.
După cum ne-a declarat prof. Emilia Negru, coordonator al proiectului în România şi directorul Grădiniţei „Ion Creangă” Zalău, proiectul are ca scop „realizarea unei incursiuni în lumea minunată a matematicii, urmărind dezvoltarea competențelor de calcul matematic și de comunicare la copii prin utilizarea tehnologiilor moderne, dar și identificarea și valorificarea de către cadrele didactice a elementelor culturale specifice fiecărei țări implicate în proiect”.
Potrivit spuselor sale, în cadrul proiectului, au fost derulate împreună cu copiii o serie de activităţi practice, intitulate „matematica în stradă”, „matematica în magazine”, „matematica pe terenul de joacă”, „matematica şi Crăciunul”, „matematica în bucătărie” şi „matematica în grădină”.
Agenda vizitei transnaţionale de la Zalău a cuprins discuţii pe marginea lecţiilor de matematică, precum şi o serie de ateliere, printre care matematica pe note muzicale şi în limbi diferite, matematica în laborator (la Spumante Şimleu Silvaniei), matematica în bucătărie (la „Castel Inn” Şimleu), matematica în grădină (la Grădina Botanică din Jibou) şi matematica prin dansul popular românesc. Cu acelaşi prilej a fost făcută evaluarea proiectului „Maths paths in Europe”, iar reprezentanţii unităţilor implicate în proiect s-au întâlnit cu oficialii Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj. Vizita transnaţională s-a încheiat cu o deplasare la Bran, în judeţul Braşov.

Leave a Comment