Prin Programul „Rabla”, Cinci autoturisme noi pentru Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului

Direcţia Judeţeană de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DJASPC) Sălaj, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean (CJ), înnoieşte parcul auto cu cinci autoturisme noi. Achiziţia se va realiza prin Programul „Rabla 2015” şi depinde de votul consilierilor judeţeni.

Potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei de CJ, de vineri 29 mai, consilierii vor supune la vot proiectul de hotărâre privind aprobarea participării instituţiei precizate la „Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional” în vederea achiziţionării a cinci autoturisme. În prezent instituţia dispune de cinci autotursime marca „Dacia”, pe care, prin programul precizat, va căpăta o sumă de casare în valoare de 32.500 de lei. La suma obţinută CJ Sălaj va aloca diferenţa necesară în vederea achiziţionării altor cinci autotursime noi. Conform legislaţiei în vigoare, diferenţa până la valoarea de achiziţie, dar nu mai mult de 18.000 de euro- inclusiv TVA pentru un autoturism, se va suporta din bugetul administraţiei publice.

În cursul săptămânii trecute, DASPC Sălaj a solicitat sprijinul CJ în sensul aprobării participării la Programul de stimulare a înnoirii parcului auto naţional aferent anului 2015. În prezent, instituţia deţine un număr de cinci autoturisme, cu o vechime de peste zece ani de la data fabricaţiei, cu un consum ridicat de combustibil (11 litri la 100 de km pe timp de vară şi 12 litri la o sută de km pe timp de iarnă), uzură avansată a motorului cu unele componente aflate într-o  stare avansată de uzură fizică şi cu caroseria perforată în mai multe locuri. Autoturismele sunt improprii exploatării în condiţiii de siguranţă, câteva dintre ele, fabricate în anii 1992, 1997 şi 1998, nemaiputând obţine Inspecţia Tehnică Periodică (ITP) obligatorie pentru a putea fi utilizate, iar altele din anii 2001 şi 2002 necesită reparaţii capitale care ar depăşi valoarea lor de inventar. Aceste autoturisme sunt necesare pentru buna desfăşurare a activităţii  în unitate, iar lipsa lor poate crea grave disfuncţionalităţi în activitatea curentă a instituţiei.

One Thought to “Prin Programul „Rabla”, Cinci autoturisme noi pentru Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului”

  1. Pentru ce vor fi folosite aceste autoturisme? Daca buna functionare a institutiei, inseamna plimbatul batalionului de functionari din birouri, n-am facut nimic.

Leave a Comment