Primul caz de variola maimuţei diagnosticat în ţara noastră

Ministerul Sănătăţii anunţă,  primul caz de variola maimuţei diagnosticat în ţara noastră. Este vorba despre un bărbat de 26 de ani din Bucureşti. Partenerul pacientului a călătorit în Europa, în ţări cu numeroase cazuri, informează News.ro.

„Primul caz de variola maimuţei diagnosticat în România.Este vorba despre un bărbat în vârstă de 26 de ani din Bucureşti. Acesta a fost diagnosticat , în urma investigaţiilor de laborator”, a transmis, astăzi, Ministrul Sănătăţii.

Sursa citată a precizat că boala a debutat în urmă cu 4 zile, iar pacientul s-a prezentat la spital în cursul nopţii precedente.

„Starea bărbatului este bună. Pacientul primeşte tratament simptomatic şi se află în izolare”, a mai precizat sursa citată.

Reprezentanţii ministerului au explicat că, din anamneză, rezultă că partenerul persoanei infectate a călătorit în ultima perioadă în mai multe ţări din Europa unde există numeroase cazuri de infecţie cu variola maimuţei.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

One Thought to “Primul caz de variola maimuţei diagnosticat în ţara noastră”

  1. […] Ministerul Sănătăţii anunţă,  primul caz de variola maimuţei diagnosticat în ţara noastră. Este vorba despre un bărbat de 26 de ani din Bucureşti. Partenerul pacientului a călătorit în Europa, în ţări cu numeroase cazuri, informează News.ro. „Primul caz de variola maimuţei diagnosticat în România.Este vorba despre un bărbat în vârstă de 26 de ani din Bucureşti. Acesta a fost diagnosticat , în urma investigaţiilor de laborator”, a transmis, astăzi, Ministrul Sănătăţii. Sursa citată a precizat că boala a debutat în urmă cu 4 zile, iar pacientul s-a prezentat la spital… Citeste mai mult […]

Leave a Comment