Primăria Zalău vinde terenuri tinerilor sub 35 de ani

În urmă cu şapte ani, 33 de familii de tineri au primit în folosinţă gratuită, din partea Primăriei Zalău, parcele de teren în Grădina Onului, pentru a-şi construi locuinţe. Potrivit legislaţiei în vigoare, unităţile administrativ-teritoriale pot atribui, la cerere, tinerilor cu vârste între 18 şi 35 de ani, terenuri cuprinse între 250 şi 500 de metri pătraţi, pentru construirea de locuinţe proprietate personală. La nivelul municipiului Zalău, autorităţile au decis să pună la dispoziţia tinerilor doritori să-şi ridice o casă, câte o parcelă de 300 de metri pătraţi.

Beneficiarii aveau obligaţia de a începe construcţia locuinţei în termen de un an de la data atribuirii terenului, în caz contar retrăgându-i-se dreptul de folosinţă asupra parcelei în cauză. În această situaţie s-au aflat 15 familii de tineri, suprafeţele respective fiind apoi puse la dispoziţia locuitorilor din zona Ortelec, cărora le-au fost afectate de alunecările versantului pe care a exploatat societatea Cemacon.

Din cei 18 care au profitat de şansa oferită şi şi-au construit o locuinţă, doar unul şi-a manifestat dorinţa de deveni proprietarul terenului primit de la autorităţile locale. În urma unei expertize tehnice, preţul de vânzare a fiecărei parcele de 300 de metri pătraţi a fost stabilit la 10.992 lei, la care se adaugă TVA-ul aferent, preţul final ajungând la 13.630 de lei.

Reprezentanţii Primăriei Zalău susţin că tinerii din municipiu sunt în continuare interesaţi să primească în folosinţă gratuită loturi de teren pentru a-şi ridica o casă. Astfel, în prezent, pe lista de aşteptare se regăsesc 30 de persoane. Şansele ca acestora să li se aloce parcele sunt minime, întrucât, mai spun oficialii municipalităţii, nu mai există loturi disponibile.

Alte articole

2 Thoughts to “Primăria Zalău vinde terenuri tinerilor sub 35 de ani”

  1. EU

    CUM SA MAI EXISTE LOTURI CA DOAR LE A CUMPARAT HOTUL SEF RADUCU CAPILNASIU IAR CE A MAI RAMAS COLEGUL LA FURACIUNE CRECAN IONUT ALTU MARA TEPAAAAAAAAAAR ASA CA AR TREBUI SA DONEZE EI DIN FURTISAGURI CA ORICUM ODATA SI ODATA RAMIN FARA ELE D N A UNDE ESTIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII?

  2. Anonim

    pe cine trebuie sa adopt ca sa pot cumpara si eu n teren?

Leave a Comment