Primăria Zalău alocă peste 60.000 de lei pentru alegerile locale

Mai multe investiţii ce urmează să fie realizate în Zalău au fost cuprinse în lista priorităţilor din acest an, odată cu votarea rectificării bugetului local pe 2016, în cadrul ultimei întâlniri a consilierilor municipali. Astfel, aleşii au dispus alocarea a aproape 33.000 de lei pentru Grădiniţa „Ion Creangă”, mai precis pentru sala multimedia a instituţiei, unde se va aplica PVC trafic intens şi parchet.
Membrii Consiliului Local au votat pentru alocarea a 77.000 de lei pentru executarea în regim de urgenţă a unor lucrări de reabilitare la blocul C4 de pe strada Dumbrava. Potrivit referatului întocmir de către reprezentanţii Primăriei Zalău, „lucrările ar trebui efectuate în regim de urgenţă, datorită situaţiei create de a pune în pericol structura de rezistenţă a clădirii şi siguranţa locatarilor din imobil, apa care se infiltrează în apartamente putând ajunge la instalaţia electrică”.
O altă investiţie luată în calcul vizează împrejmuirea Cimitirului Stâna şi realizarea unei porţi de acces, lucrări pentru care au fost asiguraţi 43.000 de lei. Alţi 35.000 de lei au fost direcţionaţi în vederea achiziţiei serviciului de elaborare a documentaţiei tehnico-economice aferentă obiectivului de investiţii „Amenajare parcare şi amenajare peisagistică pentru Piaţa Agroalimentară din zona centrală”.
Nu au fost neglijate nici alegerile locale din acest an, astfel că aleşii au cuprins în bugetul pentru 2016 sumele necesare pregătirii şi desfăşurările în bune condiţii a scrutinului. Este vorba despre 62.000 de lei, bani care vor acoperi cheltuielile cu întocmirea şi tipărirea listelor electorale permanente, cu confecţionarea tipizatelor listelor electorale suplimentare, cheltuielile privind urnele de vot, urnele speciale şi cabinele de vot, cele pentru informarea alegătorilor privind delimitarea secţiilor de votare şi sediile acestora, cheltuielile materiale pentru dotarea şi funcţionarea sediilor birourului electoral de circumscripţie municipală, respectiv a sediilor secţiilor de votare, dar şi pentru achiziţionarea tuşului, a tuşierelor şi a altor materiale necesare votării.
La solicitarea Direcţiei Tehnice, consilierii municipali au stabilit alocarea a 37.000 de lei pentru actualizarea documentaţiilor tehnico-economice aferente blocurilor D30-32 (str. Gh. Doja), A şi B (bdul. Mihai Viteazul), 2A şi 2C (str. Simion Bărnuţiu), D4 (str. General Dragalina) şi B35 (str. Armoniei) ce urmează să fie reabilitate termic. Pentru realizarea documentaţiilor tehnico-economice aferente blocurilor C2, C3, G24-G26-G28, D22, I58, SB34, S18, bl. 18, P15, M6, P+8, V1, A96 şi blocul Gulliver, vizate de investiţii pentru creşterea eficienţei energetice, au mai fost direcţionaţi 186.000 de lei.

Leave a Comment