Preşedinta Judecătoriei Şimleu Silvaniei, investigată de CSM

Mihaela Oprea

Preşedinta Judecătoriei Şimleu Silvaniei, Artemis Simona Chichişan, se află în atenţia inspectorilor judiciari ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), după ce la începutul acestui an judecătoarea pare să fi suferit o cădere nervoasă, în urma căreia a devenit agresivă. La data respectivă, presa locală a relatat faptul că aceasta a distrus mai multe panouri publicitare, a ieşit în stradă îmbrăcată neadecvat şi a avut un limbaj necorespunzător faţă de localnici.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspecţiei Judiciare a CSM, Tamara Manea, la data de 3 aprilie a acestui an, Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu ca urmare a publicării, în mass-media, a unor articole referitoare la comportamentul judecătorului Artemis Simona Chichişan, preşedinta Judecătoriei Şimleu Silvaniei.
Potrivit sursei citate, mai multe informaţii despre acest caz vor fi făcute publice la finalizarea cercetărilor, întrucât toate lucrările inspectorilor judiciari sunt cu caracter personal.
Incidentul pentru care Artemis Simona Chichişan a ajuns să fie verificată de inspectorii judiciari ai CSM a avut loc în data de 2 februarie a acestui an când, potrivit celor relatate în presa locală, a suferit o cădere nervoasă în sala de şedinţe. Aceasta a solicitat în ziua respectivă câteva zile de concediu de odihnă. Doar că în următoarea zi a ajuns la secţia de poliţie, după ce a distrus mai multe panouri publicitare în oraş, ieşind în stradă îmbrăcată necorespunzător şi agresând oamenii din apropierea ei.
Se pare că preşedinta judecătoriei a fost luată pe sus de către poliţişti, ulterior fiind transporată cu o ambulanţă la spitalul de psihiatrie din Zalău, unde a rămas internată pentru mai multe zile. La finele lunii martie, aceasta a revenit la serviciu, nefiind revocată din funcţie în urma celor întâmplate.
Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Sălaj, Mirela Lazoc, ne-a declarat că verificările se realizează doar la nivelul CSM. Tribunalul Sălaj, când va intra în posesia informaţiilor legate de acest caz, le va pune la dispoziţie.
Se pare că oamenii se tem ca dosarele să nu ajungă pe mâna judecătoarei ca urmare a incidentului, iar unii avocaţi refuză ca judecătoarea Chichişan să le mai judece cazurile.

Alte articole

4 Thoughts to “Preşedinta Judecătoriei Şimleu Silvaniei, investigată de CSM”

 1. Anonim

  si totusi ea continua sa judece . chiar daca nu are judecata limpede…

 2. Anonim

  daca femeia este bolnava nu este vinovata ce face ministrul justitiei de ce nu sesesizeaza fiinda nu este de glumit in asemenea situatii

 3. goe

  O fi bolnava sau o fi avut o cadere nervoasa dar totusi respectiva judecatoare da hotarari in conformitate cu legea .Alti magistrati de la instantele ,,superioare,, inclusiv ICCJ dau hotararile fara sa studieze dosarele ,efectiv fara sa se uite pe actele din dosar.Mai rau sant si niste spagari ordinari relevante fiind cazurile nenumarate de judecatoare de la inalta curte trimise in judecata pentru infractiuni de coruptie.O cadere nervoasa poate sa aiba aproape oricine daca este suprasolicitat.

 4. Carl Lucas

  Lucrurile nu stau chair Asa .
  Précis ca Judecatoarea Simona , era condusa de organele de Securitate, si partide care sustineau unii criminali in diferite cauze.
  Probabil ca D=soara Simona nu a mai putut sa inghita atitea
  Ordine……..
  Simona nu este aceiasi persoana care a fost Salajan……
  Mai are Cazul sa mai spun ceva ?
  Salajan……..Scula de Mina manuala……manuela…..securitatii…….si al PCR-istilor.

  Cred ca lumea stie de cine e vorba….Salajan !

Leave a Comment