Prefectul Ionel Ciunt se implică în scandalul de la Direcţia Sanitar Veterinară Sălaj

Situaţia tensionată de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Sălaj, făcută public în urmă cu aproximativ o lună după concedierea de către directorul Mircea Martin a doi funcţionari publici, poate afecta grav activitatea instituţiei. De această părere este şi prefectul judeţului Sălaj, Ionel Ciunt, care consideră că problemele de acolo trebuie rezolvate cât mai urgent. Referitor la situaţia actuală din instituţia amintită, reprezentantul guvernului în teritoriu a precizat că „am solicitat în mai multe rânduri Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) să facă verificări în acest sens. Ultima discuţie avută cu preşedintele Autorităţii a fost săptămâna trecută. El cunoaşte foarte bine situaţia şi din discuţiile cu cei doi, medicul veterinar Florin Ghiurco şi economistul Narcisa Balint. Având în vedere situaţia tensionată din cadrul instituţiei, consider că se impune o rezolvare cât mai rapidă a problemelor de acolo. Mai ales că pe acest teren extrem de sensibil activitatea DSVSA poate fi grav afectată”, a precizat prefectul Ciunt.
Reamintim cititorilor noştri că în urmă cu aproximativ o lună, doi funcţionari publici din DSVSA Sălaj, medicul veterinar Florin Ghiurco şi economistul Narcisa Balint au fost destituiţi de directorul Mircea Martin. Destituirea a avut loc în urma unei evaluări dispuse de directorul Martin. În urma acesteia cei doi funcţionari au obţinut calificativul „nesatisfăcător”, iar directorul a dispus concedierea. Funcţionarii concediaţi au cerut sprijin Sindicatului „Cartel Alfa” filiala Sălaj înaintând conducerii sindicatului o petiţie în care relatează abuzurile la care fost supuşi.
Reprezentanţii Sindicatului „Cartel Afla” filiala Sălaj, la care sunt afiliaţi şi alţi angajaţi ai DSVSA Sălaj, printre care şi cei doi „destituiţi”, susţin că în instituţie problemele de acest gen sunt vechi. „Ni s-a adus la cunoştinţă că şi alţi colegi ai noştri, membri de sindicat ai Cartel Alfa au fost sancţionaţi în mod abuziv, unii dintre ei câştigându-şi drepturile în instanţă, inclusiv despăgubiri morale în sume de câteva mii de lei. Directorul a refuzat să dea curs acestor hotărâri şi să plătească sumele dispuse de Instanţă, ajungându-se inclusiv la sechestru pus pe maşina instituţiei. Sigur că vizavi de petiţia înaintată de domnul Ghiurco am făcut un apel la domnul director şi am cerut o mediere directă, în vederea rezolvării pe cale amiabilă a acestei situaţii. Dânsul a refuzat, motivând că şi dacă va plăti despăgubiri, nu îl interesează discuţia şi menţine sancţiunea, care din punctul nostru de vedere este abuzivă şi ilegală. Este un abuz care atinge zona penalului”, a precizat Laurenţiu Ghiuruţan – secretarul filialei judeţene „Cartel Alfa”. În acest sens, în prezent, reprezentanţii sindicatului precizat se ocupă de întocmirea unui „dosar” care va conţine sesizări cu privire la abuzurile care s-ar fi petrecut în instituţii pe line de „Relaţii de muncă” între angajaţi şi directorul Mircea Martin. Situaţia conflictuală de la instituţia sălăjeană a fost semnalată şi la ANSVSA, respectiv preşedintelui, în subordinea căruia se află DSVSA Sălaj, iar până în prezent ca măsură disciplinară s-a dispus detaşarea directorului executiv, Mircea Martin, la Bacău pentru o perioadă de şase luni.

13 Thoughts to “Prefectul Ionel Ciunt se implică în scandalul de la Direcţia Sanitar Veterinară Sălaj”

 1. rebel heart

  chiar nu realizeaza nimeni care este cel mai toxic personaj de acolo?? oare oamenii aceia care l au dat in judecata si au castigat primind si daune morale de mii de lei, au castigat de-a-n boulea? Speram sa nu se mai intoarca din Bacau acest domn …nu avem nevoie de astfel de oameni in frubtea institutiilor platite din banul public care sa se comporte ca pe propriile mosii!! Jos cu toxicii !

 2. Anonim

  Ce om implicat.Ce ar fi daca CIOLOS nu ar semna decizia de incetare a detasarii in functia de prefect a Salajului a numitului CIUNT IONEL ASA VREO 28 DE ZILE DE ASTAZI INCEPIND.Ar fi perfect legal si Ciunt nu ar mai putea sa candideze la Primarie.Sa-l lase in functia de care se pare ca s-a atasat.Ciolos le-a spus prefectilor aproape cu o luna in urma sa demisioneze cei care vor sa candideze la locale;Daca a fugit dupa doi iepuri sa nu prinda niciunul.

 3. duo trans

  Draga Claudia ai facut atac de panica de nu sari in apararea lui Martin sau te temi de Kuku ?

 4. Anonim

  Sipos e bolnava nu va mai legati de ea !Acum ii numara zilele la Ciunt si cand termina de numarat,cum nu prea stie numara,sigur se-ncurca si bineinteles ca in mintea ei puerila o sa creada ca wow …ce a gasit ea wow… o ilegalitate si hop ii scrie o scrisoare la Ciolos.

 5. illk

  daca iai nesatisfacator la o testare , mai ai curajul sa iesi si sa zici ca nu e adevarat ??????doamna baalint a fost ,, pusa,, in 2 ani in trei locuri si peste tot aiesit cu coada !!!ce mai vrea >>????sa fie in locul lui matrtin ????sa mai incerce si in alta parte !!!!!dac e asa de ocosa de ce nu se privatizeaza ????sa-i numere lebenitele lui como !!!

 6. Anonim

  Ca intre ingrijitorii de magari. Multi si nefolositori.

  1. Anonim

   Corect…multi, inutili si cu salarii f. mari!

 7. Anonim

  Tot ce face Martin este absolut legal, are sustinatori peste tot

 8. a

  Il vedem acuma pe Ciunt, alul care se dadea mare APOLITIC si acuma tusti in barca PSD.
  Tara de prosti, condusa de hoti.

  si de ce sunt pusi cei doi dati afara pe picior de egalitate. Nu exista termen de comaparatie intre asa zisa economist si doctoral veterinary.

 9. jan

  Martin penalul vinde 2 camioane in lizing in R Moldova dupa care le da furate, este anchetat si scapa. Ce parere aveti

 10. Anonim

  Oameni ca Martin si CIUNT nu trebuiau sa ajunga niciodata in functiile in cara au ajuns.Nu este mare diferenta intre ei la rele apucaturi si caracter.Numai intr-o tara ca Romania este posibil ca astfel de oameni sa ajunga si sa se mentina in functii inportante.Este o explicatie a faptului ca Romania este in coada UE la aproape toate capitolele.

 11. Anonim

  stiam ca el se implica in tot ce inseamna „jocuri si concursuri” prin institutiile publice, prin impunerea unor candidati jenanti, de cele mai multe ori. daca acestea sunt atributiile unui prefect, probabil ca traim noi in tara gresita!

 12. Anonim

  Si eu vreau sa traiesc in Romania si-mi doresc sa traiesc bine aici,acasa,dar din pacate neimplicarea noastra face sa fie posibile astfel de lucruri.Respect pentru cei de la DSV Zalau,sindicat si presa care au avut curaj sa faca publice problemele cu care se confrunta datorita unor astfel de oameni numiti si mai grav sustinuti ani la rand in functii de conducere,probleme care sunt,cu siguranta in multe institutii publice

Leave a Comment