Poliţia Locală Zalău – sancţiuni şi măsuri în problema gunoiului din cartiere

Revenim, în completarea articolului publicat marţi, referitor la problema gravă cu care zălăuanii se confruntă – gunoaiele din jurul blocurilor şi de pe străzile municipiului – cu punctul de vedere al Poliţiei Locale zălăuane, pe care îl redăm integral:

“Aceste situaţii neplăcute sunt cauzate, pe de o parte, de cetăţenii <<certaţi>> cu bunul simţ şi cu normele de convieţuire socială, cărora li se alătură unele persoane nevoiaşe care răscolesc în aceste containere în scopul recuperării de diferite obiecte, materiale sau resturi alimentare. Poliţiştii locali acţionează pentru identificarea acestor persoane şi tragerea lor la răspundere, în baza prevederilor legale.

Din păcate sancţionarea cu amenzi nu îi sensibilizează pe cei care răscolesc şi împrăştie gunoiul, dar aceasta este singura măsura legală pe care Poliţia Locală o poate aplica. În cazul celor care depozitează gunoiul menajer în coşurile stradale este foarte greu să poată fi identificaţi, dar cei surprinşi că fac acest lucru sunt sancţionati cu amendă între 350 şi 500 de  lei. În prima lună a acestui an, cinci astfel de persoane au fost identificate şi sancţionate, iar alte şase persoane au fost surprinse aruncând hârtii, resturi de ţigări, coji de seminţe sau ambalaje pe străzi sau alte locuri publice, aplicându-se  amenzi în valoare de 1.750 de lei.

De asemenea, în aceeaşi perioadă s-au aplicat 50 de  amenzi în valoare de 7.220 de lei şi 31 de avertismente unor persoane care au răscolit gunoiul din containere. În ceea ce priveşte amplasarea unor camere video de supraveghere, precum şi alte modificări  sau investiţii în activitatea de colectare a gunoiului,  acest aspecte  nu intră în competenţa Poliţiei Locale. Dar, aşa după cum reiese şi din cifrele prezentate anterior (peste 90 de sancţiuni, per total, în prima lună a acestui an), instituţia noastră tratează cu maximă seriozitate această problemă, iar poliţiştii locali acţionează zilnic, prin serviciul de patrulare, pentru prevenirea şi limitarea acestor abateri de la legislaţie şi regulile bunului simţ”.

 

 

 

Alte articole

3 Thoughts to “Poliţia Locală Zalău – sancţiuni şi măsuri în problema gunoiului din cartiere”

  1. Tăunul

    O problemă o constituie magazinele de cartier care blochează punctele de colectare cu ambalajel. Alo, Poliţia locală, ai înţeles ?

  2. Anonim

    Articolele referitare la curatenie-initiativa lăudabilă, dar generalizarea face imposibilă rezolvarea eficientă si punctuală pe care n-o fac cei plătiți. Fiecare punct de colectare are problemelelui care, daca se vrea, pot fi identificate.La punctul din spatele bloculuiA -29 /Barnutiu/:cofetăria arunca toate cartoanele, ambalajele, împreună cu resturile, lângă containere, ABC-ul procedează la fel, la orice oră din zi.Se stiu tare si intangibili .2.Propietarii de case aruncă resturile din gradini lângă container.3 Zi si noapte se opresc mașinile de la micile ateliere din municipiu si arunca langa container diverse.Se vede mai puțin. ACESTEA SUNT PROBLEMELLE POLITIEI nu numai scormonitorii care nu pot pplăti amenzile .Rád în fata cetatenilor si presei cei care se îmbogățesc. Nu cred că autoritatile si politia nu stiu aceste lucruri, dar de ce să-si aprindă paie în cap.CREDETI CA AVETI CURAJUL SĂ PRINDETI TAURUL DE COARBE?.

  3. Anonim

    Să nu vă ocupati de probleme pe care nu le puteti rezolva, fiindcă e pierdere de vreme,,,,Rascolitorii de gunoi sunt manati de foame.Ocupati-va de bogatii nesimtiti, care arunca gunoil de la casele lor lângă containerele de la puntcte, de unitățile comerciale cărora nu le pasa de puncte si aruncă gunoiul oriunde.Cate amenzi au primit? Acolo să vă aratati curajosi.Intrebati-i unde, cum si cand aruncă resturile, cartoanele, etc. Nu va dati mari cu amaratii , ci căutați adevăratele cauze,,,!,,

Leave a Comment