Pod nou la Banisor

Pod nou la Banisor

Noul pod peste Valea Banului din Banisor a fost dat in folosinta. Constructia este amplasata pe drumul dintre Banisor si Marin si faciliteaza accesul localnicilor dintr-o parte in alta a satului. Investitia s-a realizat cu fonduri de la bugetul de stat alocat in cadrul Ordonantei O7/2006 in valoare de 960.000 de lei. Din acesti bani firma SC Drum Construct a executat podul pe piloni forati la 11 metri adancime, a realizat amenajarea albiei Vaii Banului in amonte si in aval de lucrare 50 de metri. Constructia are lungimea de 24 de metri si latimea de opt metri, iar accesul se face prin patru rampe. Receptia lucrarii a fost facuta, in urma cu doua zile, in prezenta autoritatilor judetene si locale si a banisorenilor.

Realizarea acestei lucrari a reprezentat pentru Primaria Banisor prioritatea numarul 1. Pentru localnici traversarea vaii era imposibila in perioadele cu precipitatii abundente sau iarna. Acum satenii si cei care trec prin comuna noastra nu mai sunt nevoiti sa treaca cu masinile prin vad. Podul nou construit este destinat oricarui tip de autovehicule, ne-a declarat primarul comunei, Ioan Gheorghe Pop.

Podul de la Banisor nu este singurul care se construieste in comuna. Prim-edilul ne-a informat ca dupa primirea avizului pentru licitatia de executie de la Centrul Regional de la Satu Mare va demara un proiect, in cadrul programului Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurala, in valoare de 2,5 milioane de euro. Din banii europenilor prevazuti in proiect se vor construi doua poduri noi peste Valea Banului in satul Ban si in Pecei. Totodata, se va realiza o retea de alimentare cu apa, se va construi un after-school la Banisor si va fi dotat si modernizat Caminul Cultural din Banisor.

Alte articole

Leave a Comment