Traficantul de droguri zalauan ramane dupa gratii

Traficantul de droguri zalauan ramane dupa gratii

Tanarul zalauan, Ionut George Tamba, implicat in trafic cu droguri de mare risc, prins in flagrant la finele lunii iunie in timp ce vindea droguri unui minor de 13 ani in centrul municipiului, va mai sta dupa gratii pentru urmatoarele patru saptamani. Tribunalul Salaj a decis in cursul zilei de ieri prelungirea duratei arestarii preventive dispuse in cursul urmaririi penale.

Presedintele institutiei judecatoresti mentionate, Petronela Nasaudean, ne-a declarat ca instanta a admis cererea procurorilor de prelungire a arestului preventiv pentru o perioada de 30 de zile. Suspectul a declarat insa recurs, acesta urmand a fi inaintat si judecat la Curtea de Apel Cluj.

Reamintim ca zalauanul este cercetat pentru savarsirea infractiunii de punere in vanzare si distribuirea de droguri. Acesta a fost prins de catre ofiterii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Salaj si procurorii Biroului Teritorial Salaj – Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) in timp ce vindea droguri unui minor de 13 ani, chiar in centrul municipiului, in fata Scolii Gimnaziale Simion Barnutiu Zalau. In data de 23 iunie, Tribunalul Salaj a decis emiterea unui mandat de arestare preventiva pentru o perioada de 29 de zile sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute de art. 2 al. 1 si 2 din Legea 143/2000 Republicata, cu aplicarea art.41 alin.2 C.p., respectiv cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea in vanzare, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpararea, detinerea ori alte operatiuni privind circulatia drogurilor de mare risc, fara drept. Recursul depus de inclupat imediat de la pronuntarea intantei de judecata salajene a fost respins la Curtea de Apel Cluj.

Procurorii sustin ca acesta a vandut, in perioada 2010 – 2011, sute de droguri de mare risc unor tineri cu varsta cuprinsa intre 13 si 20 de ani. Procurorii au indentificat peste 50 de persoane din municipiul Zalau, orasele Jibou si Simleu Silvaniei, ca fiind consumatori de droguri care cumparau de la Ionut Tamba. Drogurile gasite in apartamentul parintilor sai, unde locuia, se ridica la aproximativ 30.000 de lei pe piata neagra. Acestea erau preocupate printr-o firma de curierat de la un galatean. Daca va fi gasit vinovat, Ionut George Tamba risca o pedeapsa cu inschisoarea de pana la 20 de ani. Conform legislatiei in vigoare, punerea in vanzare a drogurilor de mare risc, comisa in forma continuata, se pedepseste cu inchisoare de la 10 la 20 ani si interzicerea unor drepturi.

Alte articole

Leave a Comment