Peste 100 de sălăjeni urmează cursuri gratuite de calificare profesională

Aproximativ 140 de sălăjeni, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, vor urma începând din această lună cursuri gratuite de recalificare în anumite meserii. Este vorba despre cinci cursuri de: agent de securitate, electrician-electronist-auto, fizer-coafor-manichiurist, lucrător în comerţ şi mecanic auto. Toate cursurile precizate sunt organizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Sălaj şi fac parte din programul anual de formare profesională, care, în anul 2013, cuprinde în total 15 cursuri pentru meseriile de: agent de pază şi ordine, bucătar, confecţioner asamblor articole textile, electrician electronist auto, frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist, inspector-referent resurse umane, lucrător în comerţ, lucrător în tâmplărie, mecanic auto şi ospătar-vânzător în unităţile de alimentaţie.
Pentru a putea urma astfel de cursuri gratuite, realizate în funcţie de cerinţele de pe piaţa muncii din Sălaj, cei interesaţi trebuie să ştie că înscrierea se poate face numai pentru persoanele înregistrate în evidenţele instituţiei. Potrivit informaţiilor furnizate de Florica Breban, purtător de cuvânt al AJOFM Sălaj, toate cele cinci cursuri se vor desfăşura la Zalău şi vor avea o durată cuprinsă între trei şi cinci luni calendaristice, iar la final şomerii cursanţi vor obţine certificate de calificare, în baza cărora, cel mai probabil vor reuşi să-şi găsească un loc de muncă. Astfel, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă care intenţionează să se califice sau recalifice profesional în anumite meserii se pot înscrie la sediul agenţiei din Zalău.

Alte articole

3 Thoughts to “Peste 100 de sălăjeni urmează cursuri gratuite de calificare profesională”

 1. Anonim

  Am vrut sa ma inscriu si eu, dar burtosul Muresan a zis ca daca nu din PNL sau PSD nu am ce cauta la cursuri.

 2. Zălăuan

  Aceste cursuri sunt bani cheltuiti inutil.
  Toate aceste calificari sunt asigurate cu varf si indesat de invatamantul tehnic preuniversitar. Putini din acei absolventi isi gasesc loc de munca.

 3. zalaucu

  cate astfel de maserii au fost puse la bataie in ultimu an.???!!!.
  si atunci la ce bani irositi??numa ca sa si umple cineva buzunarele,fara ai ajuta practic pe romani,sau a reduce somajul real.!!!!????

Leave a Comment