Parcul Central din Simleu isi schimba infatisarea

Parcul Central din Simleu isi schimba infatisarea

Lucrarile privind reamenajarea Parcului Central din Simleu au demarat in forta, intreaga zona a acestuia transformandu-se intr-un veritabil santier.

Din informatiile oferite de primarul urbei simleuane, Septimiu Catalin Turcas, am aflat ca lucrarile demarate vor cuprinde: actiuni de reamenajare a spatiilor verzi prin inlocuirea totala a covorului verde, de schimbare a mobilierului urban (banci, cosuri de gunoi), de construire a unui mic parc de joaca pentru copii. Se va interveni si la delimitarea prin bordurare a spatiilor verzi, se va construi o fantana arteziana si, totodata, se va realiza si un sistem de irigare automat.

Una dintre dorintele noastre mai vechi a fost reabilitarea Parcului Central, un parc imbatranit, asupra caruia nu s-a intervenit in ultimii aproape 30 de ani.

In acest context, incepand cu anul 2007, in colaborare cu o societate din Oradea, am pregatit un studiu de fezabilitate, in vederea accesarii de fonduri prin intermediul Ministerului Mediului, prin prisma << Programului national de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati>>.

Din pacate am intampinat greutati, si avand in vedere cum au fost repartizate autoritatilor, resursele financiare, acestui proiect nu i s-a acordat finantare.

Cu sprijinul unui simleuan licentiat in Arte plastice si decorative, am realizat un proiect ce vizeaza reabilitarea si reamenjarea Parcului Central.

Eu spun ca este un proiect indraznet, si sunt convins ca in urmatoarele trei luni de zile va fi finalizat. Am prevazut pe lista de investitii o suma de 200 de mii de lei pentru reamenajarea parcului, si cred ca, datorita colaborarii cu aceasta persoana care doreste sa-si puna in valoare cunostintele, acceptand provocarea noastra, vom arata inca o data ca se pot face lucruri frumoase si cu bani putini, a incheiat primarul orasului Simleu Silvaniei, Septimiu Catalin Turcas.

Alte articole

Leave a Comment