Statul va garanta 80 la suta din creditul pentru achizitia primei case

Statul va garanta 80 la suta din creditul pentru achizitia primei caseIn cadrul ultimei sedinte de Guvern s-a luat decizia ca Executivul sa garanteze, prin proiectul Prima Casa, 80 la suta din valoarea unui imprumut pentru cumpararea unei locuinte de catre persoanele fizice, in special familiile tinere, care nu au avut niciodata o casa. Beneficiarii acestui proiect sunt persoanele fizice care nu au luat pana in prezent un credit ipotecar, si care nu au si nici nu au avut o casa in proprietate.

Proiectul amintit nu face altceva decat sa garanteze imprumutul pentru cei care vor sa isi cumpere o locuinta. Astfel, statul va garanta 80 la suta din valoarea creditului care urmeaza sa fie garantat, la radul lui, de catre Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, caruia ii va fi extins obiectul de activitate, astfel incat sa poata garanta inclusiv creditele ipotecare ale bancilor. De remarcat faptul ca acest proiect ar putea debloca, in cele din urma, piata imobiliara.

Resursele fondului vor fi asigurate dintr-un imprumut de cateva milioane de euro, care va fi garantat de catre stat in proportie de 80 la suta. Fondul National de Garantare a Creditelor va acorda garantii pentru creditele ipotecare ale persoanelor care vor sa isi cumpere o casa.

Proiectul Prima Casa ar urma sa devina operational in cel mult 60 de zile, in timp ce valoarea maxima a creditului ce va fi garantata este de 60.000 de euro.

Alte articole

Leave a Comment