Orban cere identificarea de resurse suplimentare pentru acordarea granturilor pentru capital de lucru

Premierul Ludovic Orban a cerut, în debutul şedinţei de Guvern, identificarea de soluţii pentru suplimentarea fondurilor alocate acordării de granturi pentru capital de lucru, iar ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a precizat că au fost găsite soluţiile pentru a se putea onora toate cele 22.226 de solicitări, informează news.ro.

„Am înţeles că sunt peste 22.000 de solciitări şi că cele 350 de milioane sunt insuficiente”, a afirmat premierul.

„Proiectul de OUG vi-l propun pentru introducerea pe ordinea de zi. Sunt 22.226 de solicitări din partea IMM. În urma reaalizărilor şi a relocărilor de fonduri am găsit soluţia necesară ca să putem onora toare aceste solicitări”, Marcel Boloş.

Granturile nerambursabile vor ajunge în scurt timp la beneficiari, a anunţat miercuri ministrul Ecomomiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, care precizează că, împreună cu Ministerul Fondurilor Europene, a făcut modificările necesare să suplimenteze suma pentru cei care au aplicat pentru granturile pentru capital de lucru şi să modifice condiţiile pentru a redeschide înscrierea pentru măsura 1 – microgranturi, potrivit news.ro.

Sursa: www.bursa.ro

Leave a Comment