Guvernul PNL a reușit să obțină creștere economică în plină pandemie!

Vești bune din economie: PIB-ul a crescut cu 5,6% față de trimestrul trecut, salariul mediu nominal a crescut; rata inflației la cel mai mic nivel din 2017 până azi. Această creștere ne arată că măsurile luate în plan economic au fost corecte și juste.
Avem deci confirmarea faptului că guvernul PNL a administrat foarte bine economia în cea mai dificilă perioadă din ultima sută de ani. Rezultatele ar fi fost chiar și mai bune dacă nu am fi avut în Parlament majoritatea toxică socialistă care ne-a pus tot timpul bețe în roate și care și-a dorit ca noi să eșuăm și ca românii să sufere.
Salariul mediu nominal net a crescut la 3.321 lei, cu 7,8% față de septembrie 2019. Datele pentru luna septembrie arată că sectorul industrial continuă să crească. Acest lucru se întâmplă în condițiile în care acest guvern este sub asediu constant din Parlament, în timp ce administrează o criză de sănătate. Cifra de afaceri în industrie a crescut cu 21% în septembrie 2020 față de luna precedentă. De asemenea, comparativ cu luna septembrie a anului 2019, cifra de afaceri din industrie a crescut cu 5,1%.
Totodată, în guvernarea liberală a scăzut rata inflației la cel mai mic nivel din 2017 și până acum. Astfel, în luna octombrie rata inflației a scăzut la 2.2%.
În domeniul comerțului cu amănuntul: volumul cifrei de afaceri, mai mare decât anul trecut! În luna septembrie 2020, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut față de luna precedentă cu 0,4%. Față de luna corespunzătoare a anului trecut volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut cu 4,6%.
Lucrările de construcții în România au înregistrat o creștere de 12,4%, în luna august 2020 comparativ cu aceeași lună din anul anterior, acesta fiind cel mai mare avans înregistrat în rândul statelor membre UE.
Pentru a veni cu noi măsuri, pentru a da un impuls hotărât economiei, pentru a intra într-o fază de redresare solidă, este nevoie de bani. Acești bani îi vom primi din fonduri europene.
Președintele Iohannis, premierul și cu miniștrii de resort au discutat pentru a găsi o formă foarte bună pentru implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență. Este un plan amplu și vom avea peste 30 de miliarde de euro din fonduri europene, pentru a finanța măsurile din acest plan.cu aceste fonduri vom reuși să readucem economia la un nivel pe care ni-l dorim cu toții și să avem, evident, o creștere economică și în 2021, și în anii care urmează, care ne va permite nu doar să ieșim din criză, ci să avem o creștere reală, care, în definitiv, se va simți în buzunarul fiecăruia.
Comandat de PNL Sălaj, Cod AEP – 11200025 (P)

Leave a Comment