Ofertă săracă de joburi pentru şomerii sălăjeni

Ofertă săracă de joburi pentru şomerii sălăjeni

Numărul joburilor din judeţul Sălaj este în scădere. Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sălaj, în aceste zile sunt 111 locuri de muncă disponibile, mai puţine cu 37 faţă de săptămâna trecută.

Cele mai multe oferte – 30, sunt în domeniul serviciilor, cu 58 de posturi mai puţin faţă de săptămâna anterioară. În industria alimentară în Sălaj sunt libere 35 de locuri de muncă, în industria confecţiilor sunt 28 de joburi, în industria lemnului – 9, în comerţ – 7 şi în construcţii – 2. Antreprenorii din judeţ caută şi în această perioadă muncitori necalificaţi, pentru care se oferă 44 de locuri de muncă, în schimb pentru absolvenţii de studii superioare sunt doar trei joburi (un post de contabil, unul în industria alimentară şi un inginer mecanic).

Pentru şomerii sălăjeni sunt disponibile: 14 locuri de muncă pentru meseria de confecţioner asamblor de articole textile, 5 pentru ospătar, 7 pentru tâmplar universal, 4 pentru operator unelte cu comandă numerică, 3 pentru şoferi, 3 pentru lucrător comercial, 3 pentru electricieni, câte două locuri pentru mecanic auto şi sculptor în lemn, şi câte un job pentru contabil, bucătar, programator producţie, dispecer taxi, agent vânzări, zidar rosar tencuitor.

Cea mai bogată ofertă pe piaţa muncii este în Zalău unde şomerii au la dispoziţie 64 de locuri de muncă libere, la care se pot adăuga 22 de joburi în Crişeni, 15 în Şimleu Silvaniei şi 10 la Jibou.

Alte articole

Leave a Comment