O idee salvatoare de vieți între atâtea proiecte de care nu avem nevoie: treceri de pietoni “3D” pentru zălăuani

O sugestie nu doar inedită, ci chiar salutară pentru traficul rutier zălăuan, o trimitem odată cu acest articol către consilierii municipali zălăuani. Dacă anul trecut municipalitatea a ales să vopsească câteva treceri de pietoni cu o nuanță de roșu aprins, astfel încât șoferii să fie atenționați de la distanță, această metodă nu și-a dovedit o eficiență ieșită din comun. Mai mult decât atât, vopseaua a cedat rapid astfel încât trecerile care au fost vopsite în acest fel abia se mai disting astăzi. Urmând un trend existent deja de câțiva ani în multe orașe din lume, foarte dintre ele mai mici decât Zalăul, în București au apărut recent primele treceri de pietoni 3 D. Poate că n-ar fi o investiție prea mare, însă cu siguranță ar fi una apreciată de zălăuani, dacă și municipiul nostru ar fi printre primele din țară care ar înființa astfel de treceri de pietoni, fie și doar în zonele din centru municipiului.

              Eficiența acestor marcaje este deja dovedită pe deplin

Marcajul pietonal arată ca și când dungile albe ar fi bucăți de marmură albă ce plutesc și este imposibil să nu încetinești atunci când iluzia optică ți se instalează pe retină. Prin acest proiect România se alătură oraşelor din Europa în încercarea de a-i determina pe şoferi să încetinească viteza, cauza celor mai multe accidente mortale. Din păcate, România rămâne pe primul loc în Europa la numărul de decese în urma accidentelor rutiere, principalele cauze generatoare fiind viteza (18.01%), indisciplina pietonilor (18%) şi neacordarea priorităţii de trecere (17.14%). 

Proiectul este avizat de către Comisia de Circulaţie si Poliţia Română astfel încât cei care pot lua astfel de decizii și pot veni la masa ședințelor de Consiliu Local cu proiecte importante și cu adevărat utile pentru zălăuani, ar trebui să ia în calcul pe viitor o astfel de investiție, înlocuind eficient fostele “covoare” de vopsea roșie nu doar ineficiente, rapid degradabile, ci și cu un aspect care lasă mult de dorit.

 

 

Alte articole

3 Thoughts to “O idee salvatoare de vieți între atâtea proiecte de care nu avem nevoie: treceri de pietoni “3D” pentru zălăuani”

  1. Anonim

    O idee excelenta. Si ca siguranta si ca design. Vad ca lumina aia la trecerile pietonale nu mai vine, macar cu vopsea 3d sa dea daca iluminatul chiar nu poate fi facut cum trebuie. Decat vopseaua aia rosie, acestea cu siguranta sunt de preferat.??

  2. Me

    Super idee, Doamne ajuta sa se pună în practica cât mai curand! Avem atâtea exemple pozitive în jurul nostru, astfel cu un pic de bunăvoința se pot realiza lucruri importante pentru oameni.

  3. Anonim

    Asa o sa traversese si pietonii mai cu grija …sa nu se impiedice !!!

Leave a Comment