O barză le-a „tăiat” curentul locuitorilor din Sâg

Aproximativ 350 de gospodării din localitatea Mal, comuna Sâg, au rămas timp de circa 15 ore fără curent electric. Pana de curent a durat ore în şir, de luni după-amiază 22 iulie, de la ora 18,15 până marţi dimineaţa – 23 iulie, în jurul orei 9,20 şi a fost cauzată de o barză care şi-a găsit sfârşitul curentată de fir de înaltă tensiune.

Potrivit unor informaţii furnizate de Constantin Bălana, inginer şef la SC Electrica SA Sucursala Distribuţie Zalău, luni în jurul orei 18,00 o echipă de intervenţie s-a deplasat în comuna Sâg ca urmare a unei defecţiuni care a lăsat fără curent electric toate localităţile din comună. Din păcate însă, echipa nu a reuşit să remedieze în totalitate defecţiunea, având vedere ora destul de înaintată, iar locuitorii din satul Mal au fost nevoiţi să stea o noapte întreagă fără curent electric. „Pentru cele trei localităţi, Sâg, Fizeş şi Tusa, echipa de intervenţie a remediat problema, însă nu a putut depista avaria care a dus la întreruperea alimentării cu energie electrică a localităţii Mal. În dimineaţa zilei de marţi, astăzi, echipa s-a deplasat din nou la faţa locului şi electricienii au reuşit să afle cauza întreruperii. (…) O barză moartă aflată pe linia electrică”, a precizat inginerul şef. Aceasta a fost înlăturată şi astfel după mici intervenţii specifice electricienii au făcut „lumină” în gospodăriile locuitorilor din satul Mal.

Alte articole

One Thought to “O barză le-a „tăiat” curentul locuitorilor din Sâg”

  1. Anonim

    CINE PLATESTE PAGUBELE CAUZATE DE INTRERUPEREA DE CURENT?
    ca daca nu platesti o zi din abonamentul de rezervare inainte de furnizare Electrica iti taie curentul,dar cand se intrerupe si-ti provoaca pagube ,ei nu trebuie sa raspunda?
    pe noi consumatorii nu ne protejeaza nimeni ?
    nimeni nu se autosesizeaza?

Leave a Comment