Cultivatorul de cannabis de la Coşeiu rămâne după gratii

Tribunalul Sălaj a respins luni, 21 iulie, cererea de eliberare sub control judiciar a timişoreanului Attila G, originar din localitatea Coşeiu, care în cursul lunii mai a fost prins de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism DIICOT şi poliţişti cultivând canabis în grădina părinţilor din localitatea amintită.

Potrivit unor informaţii furnizate de judecătorul Tribunalului Sălaj, Daria Brăduţa Ţăran, Attila G. a fost reţinut pentru trafic de droguri de risc şi cultivare de substanţe interzise, cererea de eliberarea a acestuia sub control judiciar fiind respinsă în şedinţa de luni 21 iulie. Tânărul, aflat acum după gratii, a fost reţinut în cursul lunii mai de către procurorii DIICOT Sălaj pentru că vindea haşiş şi cultiva cannabis. Bărbatului i s-a organizat un flagrant, în data de 17 mai, când un investigator sub acoperire a achiziţionat de la acesta, în schimbul sumei de 100 de lei, o doză de două grame de haşiş. Câteva zile mai târziu, în urma unei percheziţii la domiciliul părinţilor bărbatului, în localitatea sălăjeană Coşeiu, oamenii legii au descoperit 46 de ghivece cu canabis, plantele având între 10 şi 15 cm înălţime. Potrivit anchetatorilor, tânărul se întorsese recent din Spania, introducând în ţară circa 350 de grame de rezină de cannabis de provenienţă marocană. Ulterior, el a căutat intermediari pe piaţa din Sălaj pentru a distribui drogurile. Imediat după arestarea preventivă, cultivatorul de canabis de la Coşeiu a făcut recurs la decizia instanţei de arestare preventivă, recus care a fost respins.

O altă cerere de eliberare respinsă

Tot luni, 21 iulie, completul de judecată a respins o altă cerere de eliberare sub control judiciar al unui bărbat, sătmărean de origine, Bogdan Eugen, care în cursul lunii mai a fost reţinut de procurorii DIICOT Sălaj, alături de alte trei persoane, pentru trafic de doguri de mare risc. Potrivit judecătorului Daria Brăduţa Ţăran şi în acest caz a fost respinsă cererea de eliberare sub control judiciar. Sătmăreanul Bogdan Eugen a fost trimis în judecată pentru trafic de droguri de risc. Potrivit judecătorului Brăduţa, acesta riscă să stea după gratii între 3 şi 15 ani. Reamintim cititorilor noştri că în cursul lunii mai, Bogdan E. alături de alţi patru bărbaţi, toţi sătmăreni, au fost reţinuţi de procurori după ce au fost prinşi în flagrant vânzând haşiş, proporţionat în batoane a câte 2-10 grame, unor tineri din municipiul Zalău.

Alte articole

Leave a Comment