Comportament huliganic al oficialilor steliști la adresa jurnaliștilor

ActiveWatch condamnă public comportamentul huliganic în relația cu presa al lui Mihai (Meme) Stoica, managerul clubului de fotbal Steaua, precum și al ofițerului de presă al echipei, Cătălin Făiniși, și al unor bodyguarzi ai acestora.
Pe 22 iunie, Meme Stoica, Cătălin Făiniși și câțiva bodyguarzi contractați de clubul Steaua i-au agresat la Skopje pe jurnalista Alexandra Tănăsescu și pe operatorul Viorel Molan, de la ProTV, înainte de meciul cu echipa macedoneană Vardar.
Agresorii nu le-au permis jurnaliștilor să asiste la antrenamentul oficial al echipei Steaua. Alexandra Tănăsescu și Viorel Molan au fost bruscați, loviți, înjurați și dați afară de pe teren de Meme Stoica și de însoțitorii săi, reporterița necesitând ulterior bandajarea unui braț de către medici. Mai mult, jurnalista a fost imobilizată, i s-a confiscat telefonul, iar ofițerul de presă al clubului a șters înregistrarea altercației. Operatorul Pro TV a reușit însă să surprindă pe cameră conflictul și a predat înregistrarea poliției.
Incidentul de ieri se înscrie într-o lungă serie de intimidări, hărțuiri, jigniri și agresiuni ale oficialilor clubului Steaua față de reprezentanții presei, cărora le este împiedicat adeseori și accesul la acțiunile echipei. De cele mai multe ori, aceste abuzuri au venit ca reacție la modul (critic) în care jurnaliștii au relatat despre comportamentul celor care conduc Clubul.
ActiveWatch va sesiza UEFA cu privire la comportamentul banditesc al reprezentanților Steaua și cere solidaritate din partea colegilor de breaslă ai jurnaliștilor agresați și intimidați de oficialii Steaua . De asemenea, ActiveWatch face încă un apel la conducerea clubului Steaua să respecte blazonul clubului pe care îl reprezintă, printr-un comportament civilizat și deschis în relația cu presa, mai ales că majoritatea veniturilor clubului provin din drepturile de televizare.

ActiveWatch Departamentul
FreeEx – Libertatea presei în România

Alte articole

3 Thoughts to “Comportament huliganic al oficialilor steliști la adresa jurnaliștilor”

  1. Zălăuan

    Acest incident este provocat de atitudinea antistelistă a multor jurnalişti.
    Vă mai amintiţi când aceşti „jurnalişti” făceau clăbuci la gură, demonstrând ei că premierea este corupţie şi Steaua trebuie eliminată din Europa. Asta tocmai înaintea sentinţei TAS, sentinţă care le-a dat peste nas acestor „jurnalişti”.
    MM, chiar dacă a exagerat, pe fond bine a făcut !

  2. Anonim

    zalauanule daca gandesti ca MM maimuta malformata , sa fi binevenit in clubul lor de dobitoci

Leave a Comment