Note perfecte pentru sezonul de iarnă în materie de parfumuri

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/9FYKe4PvZN0

 

Parfumurile reprezintă oricând o adevărată încântare a simțurilor, iar aroma potrivită se alege de obicei după dispoziția și starea de spirit pe care vrem să ne-o inspire. La fel de adevărat este, însă, că anumite arome sunt mai potrivite în anotimpul rece. Dacă pe timp de vară cele mai îndrăgite și potrivite miresme sunt cele cât mai proaspete, cu o încărcătură fresh, preferințele se schimbă în sezonul rece. 

 

Pe timp de iarnă, notele mai bogate și mai voluptoase sunt cele care atrag cel mai mult, iar din rândurile de mai jos poți afla cum să faci selecția potrivită pentru tine. 

 

Note lemnoase

Parfumurile florale, fresh sau cele cu note acvatice ne deschid cel mai mult simțurile pe timp de vară, prin notele lor calde, jucăușe și volatile, care amintesc de zilele călduroase și vacanțele însorite de la malul mării. Odată cu sosirea sezonului rece, își fac loc între preferințe aromele mai puternice precum cele lemnoase, care ne duc cu gândul la fructe pârguite și plimbări prin pădurile pline de culorile calde ale toamnei, sau la miresmele aromate ale prăjiturilor cu măr și scorțișoară ale sărbătorilor de iarnă.

 

Între esențele unui parfum cu arome lemnoase vei regăsi note ușor dulcege precum lemnul de santal, dar și unele fresh precum lemnul de cedru, brad sau ienupăr, ori un pic condimentate sau picante precum scorțișoară, boabe de piper ori tonka. Pentru a se obține un siaj reușit, acestea sunt combinate fie cu lavandă, astfel încât rezultatul să fie ușor clasic, fie cu fructe de pădure sau cu flori delicate precum iasomia, pentru a conduce la un buchet echilibrat dar nu foarte intens, potrivit pe timp de iarnă.

Note orientale

Notele bogate, orientale sunt și ele potrivite pentru a fi purtate pe timp de iarnă. Mai mult chiar, dacă ai un parfum cu astfel de arome în zona de mijloc sau de bază, poate că ai observat că se simte diferit în sezonul cald, fiind mult mai ușor de purtat în anotimpul rece, când își poate schimba chiar ușor aroma. Esențele orientale, mai dulci și mai suave, sunt create din combinații intense de boabe de cafea sau de cacao, lichior, vanilie sau cardamom. 

 

Acestea se pot regăsi, împreună cu alte mirosuri de tutun sau pielărie, oriunde în compoziția piramidei olfactive a unui parfum, atât în zona mediană sau de bază, cât și în cea de vârf. Aromele sunt în general persistente și intense, pentru a crea compoziții bogate și pline de personalitate. 

Note de ambră sau mosc

Printre aromele des utilizate în special în parfumurile bărbătești vei regăsi adesea unele de origine animală, precum mosc sau ambră, cele folosite azi fiind obținute însă pe cale sintetică. Astfel de note puternice, intense imprimă oricărui parfum o aromă unică, dulce și ușor extravagantă, numai bună de a fi purtată pe timp de iarnă. Poți regăsi astfel de esențe fie printre notele de mijloc, fie de bază ale unui parfum, atât ale celor de damă, dar le vei descoperi în mod special printre aromele destinate bărbaților. 

 

Indiferent de sezon, un parfum bun te pune în evidență așa cum îți dorești, îți schimbă dispoziția și îți subliniază personalitatea. Poartă o aromă bogată, caldă și condimentată pe timp de iarnă, și vei vedea cum îți va încălzi instantaneu starea de spirit!

2 Thoughts to “Note perfecte pentru sezonul de iarnă în materie de parfumuri”

  1. […] Sursa foto: https://unsplash.com/photos/9FYKe4PvZN0   Parfumurile reprezintă oricând o adevărată încântare a simțurilor, iar aroma potrivită se alege de obicei după dispoziția și starea de spirit pe care vrem să ne-o inspire. La fel de adevărat este, însă, că anumite arome sunt mai potrivite în anotimpul rece. Dacă pe timp de vară cele mai îndrăgite și potrivite miresme sunt cele cât mai proaspete, cu o încărcătură fresh, preferințele se schimbă în sezonul rece.    Pe timp de iarnă, notele mai bogate și mai voluptoase sunt cele care atrag cel mai mult,… Citeste mai mult […]

  2. […] Sursa foto: https://unsplash.com/photos/9FYKe4PvZN0   Parfumurile reprezintă oricând o adevărată încântare a simțurilor, iar aroma potrivită se alege de obicei după dispoziția și starea de spirit pe care vrem să ne-o inspire. La fel de adevărat este, însă, că anumite arome sunt mai potrivite în anotimpul rece. Dacă pe timp de vară cele mai îndrăgite și potrivite miresme sunt cele cât mai proaspete, cu o încărcătură fresh, preferințele se schimbă în sezonul rece.    Pe timp de iarnă, notele mai bogate și mai voluptoase sunt cele care atrag cel mai mult,…  » Mai multe detalii […]

Comments are closed.