Nicolae Ciucă, decorat cu Legiunea de Merit de SUA pentru activitatea de şef al Statului Major

rim-ministrul interimar Nicolae Ciucă a fost decorat cu Legiunea de Merit pentru activitatea de şef al Statului Major al Apărării, în cadrul unei cermonii care a avut loc la sediul Ambasadei SUA, preşedintele Klaus Iohannis afirmând că această decoraţie reprezintă recunoaşterea rolului deosebit de important pe care Ciucă l-a avut în dezvoltarea relaţiilor militare România – SUA, potrivit News.

„Vă felicit pentru realizările obţinute în perioada exercitării funcţiei de şef al Statului Major al Apărării! Decoraţia care vă este acordată astăzi reprezintă recunoaşterea rolului deosebit de important pe care l-aţi avut în dezvoltarea relaţiilor militare bilaterale dintre România şi Statele Unite ale Americii. Acordul politic încheiat în anul 2015 ne-a permis să asigurăm 2% din PIB pentru finanţarea apărării, începând cu 2017, respectând astfel deciziile asumate în cadrul NATO. Armata României şi-a adus şi continuă să-şi aducă o contribuţie importantă la combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. De asemenea, Armata va avea un rol esenţial în coordonarea şi derularea campaniei de vaccinare împotriva acestei maladii, campanie care va debuta nu peste mult timp”, a declarat Iohannis la cermonie, urându-i lui Ciucă putere de muncă, satisfacţii atât în plan profesional, cât şi în plan personal şi multă sănătate.

Preşedintele a vorbit şi despre relaţia cu SUA, precizând că întărirea şi extinderea Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii reprezintă un pilon de bază al politicii externe a României, pentru promovarea intereselor fundamentale ale ţării noastre, în spiritul continuităţii şi predictibilităţii.

„Salut progresele semnificative înregistrate în ultimii ani în punerea în practică a viziunii noastre comune, a unui Parteneriat Strategic extins, durabil, dinamic şi profund ancorat în valorile euroatlantice, capabil să răspundă nevoii de gestionare a riscurilor şi ameninţărilor cu care ne confruntăm. Apărarea şi securitatea, comerţul, investiţiile şi securitatea energetică, democraţia, statul de drept, drepturile omului şi buna guvernare, ca şi educaţia, ştiinţa, cercetarea şi tehnologia sunt paliere definitorii pe care Parteneriatul nostru se dezvoltă permanent”, a subliniat preşedintele Iohannis.

El a remarcat că, în contextul dificil al actualei pandemii, România a menţinut un dialog continuu cu Administraţia SUA şi am identificat împreună căi eficiente de cooperare pentru gestionarea şi atenuarea efectelor generate de acest teribil virus.

„Apreciem, în mod deosebit, cooperarea în domeniul înzestrării pentru apărare cu corporaţii din Statele Unite ale Americii, care este benefică modernizării armatei noastre. Statul român menţine ca obiectiv major extinderea şi aprofundarea cooperării bilaterale în viitor. Există premise excelente pentru aprofundarea cooperării pe toate planurile, de la cel al apărării, până la domeniul economic în sens larg, incluzând aici evident zona energiei şi a infrastructurii”, a adăugat Iohannis.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

2 Thoughts to “Nicolae Ciucă, decorat cu Legiunea de Merit de SUA pentru activitatea de şef al Statului Major”

  1. Aniversăm " revoluța "

    Lacheii au pocnit din călcâie la ambasada sua, pretextul s -a găsit. Un Ceaușescu era de neconceput să meargă ca o slugă la ambasada Urss. În anii grei, staliniști, înaltul comisar sovietic Vîșînski a mers el la rege să bată cu pumnul în masă, nu a mers regele la ambasada urss. Numa slugile de azi merg la ambasadă să primească ordine. Da, da, am avut o revoluție !

  2. Anonim

    „apreciem in mod deosebit inzestrarea armatei cu virgula corporatii americane de armament”.Ultimul sef al armatei romane care mai avea o urma de onoare s-a sinucis acum 31 de ani.restu-s slugile cui da mai mult.

Leave a Comment