Municipalitatea este preocupata de starea strazilor si trotuarelor

Municipalitatea este preocupata de starea strazilor si trotuarelor

Una din ramasitele trecutelor si prezentelor gospodariri ale Zalaului, si nu numai, o constituie starea mediocra a drumurilor. Edilii sustin ca se lucreaza, ca in limita fondurilor s-au reparat ori amenajat cai noi de acces, portiuni de carosabil si trotuare. Dar, chiar in buricul targului, sunt destule exemple care ridica semne de intrebare vizavi de abordarea gospodaririi resedintei de judet.

In zona centrala sunt strazi fara trotuare, ori amenajate doar pe un sens de mers. Edilii ar justifica acest fapt prin aceea ca nu exista posibilitatea de largire a soselei. Este cazul strazii Closca, unde ba este loc pentru circulatia pietonala, ba nu mai este. Pe partea dreapta a bulevardului, in sensul de mers spre Perla, trotuarul este denivelat, crapat, peticit in urma lucrarilor de canalizare. In apropierea statiei de autobuz de la Perla, parcarea a ramas nefinalizata, aici alternand portiunile de pamant cu suprafetele betonate. Platoul din fata Prefecturii, care este peticit in mai multe culori, crapat si cu gropi, constituie o nemeritata carte de vizita pentru centrul Zalaului, asa cum este si zona de la Troita din fata Parcului Central. La iesirea din parcarea din spatele Prefecturii asfaltul de pe trotuar este rupt, dar de ce ne-am face probleme atata timp cat portiunea cu pricina se poate ocoli. Sigur ca o sarbatoare, asa cum este si cea din acest weekend, ar fi meritat mai multa atentie din partea primilor gospodari ai urbei, stiind ca evenimentul atrage nu doar zalauani, ci si oaspeti din tara. Acestia, insa, nu vor avea timp sa remarce tocmai denivelarile si gropile din trotuare sau pe cele de pe platoul din fata Prefecturii.

Primaria investeste peste 16 milioane de lei in strazile si trotuarele Zalaului

Se pare insa, potrivit informatiilor furnizate de Biroul de relatii cu presa al firmei SC Citadin SRL, ca zona centrala nu mai este in vizorul municipalitatii, alte zone fiind prioritare.

De la inceputul acestui an, SC Citadin SRL a demarat, in mai multe zone din municipiul Zalau, lucrari de reabilitare a trotuarelor. Reparatiile la trotuare fac parte din proiecte mai ample, care cuprind si executii la carosabil si parcari, iar costul reparatiilor intra in devizul general al lucrarii, a mentionat reprezentantul firmei SC Citadin SRL Zalau.

Potrivit sursei citate, programul de lucrari pentru acest an al SC Citadin cuprinde lucrari de reabilitare in cartierele Dumbrava I si II (cu o valoare totala de 358.366 de lei), Dumbrava Nord, in zona strazii General Dragalina, in apropierea pietei din Dumbrava, unde vor fi investiti aproximativ 919.486 de lei in refacerea trotuarelor, a parcarii si a carosabilului. In 2011 a fost reabilitata si parcarea din centrul orasului, de la blocurile A96 pana la B120 (langa Troita). Tot in acest an, SC Citadin va reabilita carosabilul si trotuarul de pe strada Olarilor, in zona blocurilor ANL, pana la intersectia cu strada Avram Iancu. Valoarea lucrarilor va fi de aproximativ 80.022 de lei. Lucrari de acest gen urmeaza a fi efectuate si in zona Autogarii (unde a fost deja reabilitat carosabilul) si in cartierul Traian, strada Andrei Muresanu, unde vor fi investiti 100.000 de lei. Aproximativ 1.480 de metri patrati de trotuar vor fi reparati pe strada Torentului, lucrarile fiind evaluate la 148.000 de lei. Anul trecut, lucrarile de reabilitare au fost realizate de Directia Generala pentru Administrarea Domeniului Public, SC Citadin preluand atributiile in acest domeniu din luna august.

Reabilitari de trotuare, carosabil si parcari au fost efectuate in zona Scala, pe strada B.P. Hasdeu, pe strada Corneliu Coposu si Andrei Saguna, in zona centrala (langa Galerii), in fata Casei de Cultura a Sindicatelor si pana la Restaurantul Zahana. In plus, SC Citadin SRL mai efectueaza lucrari de reparatii si in alte zone ale municipiului Zalau, in functie de sesizarile primite din partea cetatenilor.

„Lucrarile de reabilitare a partii carosabile si a trotuarelor vor continua si in acest an, conform planificarii realizate de comun acord cu SC Citadin SRL si tinand cont de problemele punctuale, care pot aparea in diferite zone ale orasului. Asa dupa cum reiese si din datele prezentate de SC Citadin SRL, municipalitatea a avut o preocupare constanta pentru reabilitarea si amenajarea de cai de acces, trotuare si parcari”, a explicat primarul Radu Capilnasiu.

Alte articole

Leave a Comment