Moţiune simplă pentru plagiatul lui Lucian Bode

USR va iniţia o nouă moţiune simplă împotriva ministrului de interne, Lucian Bode, în contextul generat de plagiatul făcut de acesta în propria lucrare de doctorat, a declarat, deputatul Ionuţ Moşteanu, purtător de cuvânt al formaţiunii politice de opoziţie, moţiunea urmând a fi depusă, dezbătută şi votată în sesiunea parlamentară care va începe în luna februarie, în cazul în care cel vizat nu va fi demis sau nu va demisiona din funcţie.

„Dacă domnul Bode va rămâne în funcţie şi domnul Iohannis nu îi va cere demisia, USR îi încurajează pe toţi cetăţenii acestei ţări – cetăţeni care au curaj şi demnitate – să îi ceară demisia. (…) Până acum nici premierul Ciucă, nici preşedintele Iohannis nu au avut nicio reacţie pe subiect. USR îi cere public preşedintelui Iohannis să îşi precizeze de urgenţă poziţia faţă de menţinerea într-o funcţie publică de nivel înalt a domnului Bode şi ţin să îi reamintesc: Constituţia României, la articolul 80, alineat 2 spune aşa: «Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate». Câtă vreme tace, domnul Iohannis nu îşi respectă mandatul constituţional şi moral pe care i l-au încredinţat cetăţenii acestei ţări” (…) Domnul Ciolacu este cel care va prelua funcţia de premier al acestei ţări din mai. Îl întreb pe domnul Ciolacu dacă este de acord să preia funcţia cu această zestre, această complicitate la furt. Şi vom vedea în prima săptămână din sesiune ce părere are domnul Ciolacu, ce părere au pesediştii despre domnul Bode. Pentru că vom depune moţiune simplă în prima zi din sesiune. În decembrie, vă reamintesc, PSD şi PNL l-au pitit pe domnul Bode (…). Atunci, USR şi Forţa Dreptei au depus o moţiune simplă, care, în mod abuziv, a fost respinsă, nu a mai ajuns la dezbatere şi vot. Atunci, domnul Ciolacu l-a ţinut în braţe pe domnul Bode”, a afirmat Ionuţ Moşteanu.

În contextul acuzaţiei de plagiat la care trebuie să răspundă ministrul Bode în urma deciziei Consiliului de Etică al Universităţii Babeş-Bolyai, Anton Hadăr, preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale „Alma Mater”, Anton Hadăr, a afirmat că peste 200 de teze s-au dovedit a fi plagiate. „A fost o ambiţie a unora dintre politicieni să îşi scrie acolo pe cartea de vizită «doctor». În unele cazuri, ca urmare a unor verificări, au fost dovedite aceste plagiate. Nu sunt atât de multe pe cât se preconiza. Sunt probabil câteva sute. Din ce ştiu eu, chiar puţine sute, spre 200, 200 şi ceva de teze dovedite a fi plagiate, însă, păcat este că s-a atârnat o greutate nefastă pe zona aceasta şi lumea chiar discută urât despre doctorate. (…) Eu vă pot asigura că din 2015, de când s-au introdus acele obligativităţi de verificare a similitudinilor tezelor de doctorat, cu greu mai găseşti o lucrare care să fi fost suspectată măcar a fi lucrare plagiată. Ne spălăm cu greu la faţă pentru că în zona aceasta a lucrărilor dovedite a fi departe de deotologia noastră profesională, departe de corectitudine se află oamenii care ne-au condus şi care ne conduc. (…) Aici vina o are şi conducătorul de doctorat. Dacă tu lucrezi cu doctorandul aproape şi îi verifici orice pas, orice lucrare, dacă el vine lângă tine şi îşi face teza, nu aşa, te vezi cu el o dată la un an şi îi spui să prezinte raportul ştiinţific pe care tu nu l-ai girat decât în faza susţinerii. Nu se poate aşa ceva”, a spus Anton Hadăr, pentru postul Prima TV.

Preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale „Alma Mater” a precizat că în anii următori se va intra în normalitate şi cazurile de plagiat se vor rări, deoarece prin prisma noilor norme este aproape imposibil să se mai plagieze tezele de doctorat.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

6 Thoughts to “Moţiune simplă pentru plagiatul lui Lucian Bode”

 1. […] USR va iniţia o nouă moţiune simplă împotriva ministrului de interne, Lucian Bode, în contextul generat de plagiatul făcut de acesta în propria lucrare de doctorat, a declarat, deputatul Ionuţ Moşteanu, purtător de cuvânt al formaţiunii politice de opoziţie, moţiunea urmând a fi depusă, dezbătută şi votată în sesiunea parlamentară care va începe în luna februarie, în cazul în care cel vizat nu va fi demis sau nu va demisiona din funcţie. „Dacă domnul Bode va rămâne în funcţie şi domnul Iohannis nu îi va cere demisia,  » Mai multe detalii […]

  1. Valer

   Ăsta nu se lasă dus! E “ greu de ucis’”!!!

 2. Anonim

  No, hai pa, mă dr. pl. Bode!

 3. Valer

  Ăsta nu se lasă dus! E “ greu de ucis’”!!!

 4. Doctor

  Chiar credea ca a face un doctorat este la fel de simplu ca si schimbatul unei sigurante electrice …Bietul de el, nu a avut cine sa-l indrume, cei din PNL probabil l-au incurajat cum stiu ei de obicei sa faca, au tratat acest doctorat ca pe o afacere, se pare ca nu le-a iesit.

  Votati PNL si o sa aveti astfel de oameni cu intenti NOBILE !

Leave a Comment