Misiune de sprijin în Turcia. Pompierii români acționează în provincia Hatay

Echipa de sprijin din România, formată din personal specializat de căutare-salvare RO-USAR (Romanian – Urban Search and Rescue), medici și asistenți SMURD, personal cu echipe canine din cadrul Clubul Câinilor Utilitari a ajuns în provincia Hatay, într-o localitate apropiată orașului Antakia. Aceasta este prima zonă pe care autoritățile turce, respectiv Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor și a Situațiilor de Urgență – AFAD, cu responsabilități clare în gestionarea situației generate de cutremure au ales-o pentru echipa din România. Salvatorii români au început să construiască baza de operații, concomitent, pregătindu-se primul schimb pentru începerea misiunii de sprijin.

Totodată, în această dimineață, înainte de a începe deplasarea către locația bazei de operații stabilite de AFAD, o echipă formată dintr-un ofițer și doi subofițeri cu doi câini de căutare-salvare au executat o misiune de recunoaștere în teren, împreună cu o echipă din Turcia, la o zonă rezidențială afectată de cutremur.

Salvatorii români se află în permanentă legătură cu autoritățile turce, reprezentanții AFAD fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acțiune și intervenție a echipelor venite în sprijin.

One Thought to “Misiune de sprijin în Turcia. Pompierii români acționează în provincia Hatay”

  1. Onica

    Lasă-ți fa se descurca ei! Ce dracu ii ajutați pe toți? Pe ucrainieni, acum pe turci! Sunteți nebuni! Uitați ca toți ne-au praduit, ocupat , violat, furat, etc? Chiar ați inebunit cei ce ne conduceti!!!!!!!

Leave a Comment