MINISTRUL MUNCII: „Vârsta de pensionare a bărbaţilor şi a femeilor va fi aceeaşi, 65 de ani”

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a afirmat, la Digi24, că Guvernul merge pe egalizarea treptată a vârstei de pensionare pentru femei şi bărbaţi la 65 de ani. În prezent, femeile se pensionează la 61 de ani, iar bărbaţii, la 65, conform Digi24.

Potrivit ministrului, în afară de România, doar în Polonia vârsta de pensionare diferă pentru femei şi bărbaţi.

Raluca Turcan a menţionat că actuala lege prevede un plan treptat de egalizare a vârstei de pensionare, astfel încât, atât bărbaţii, cât şi femeile, să iasă la pensie la aceeaşi vârstă, adică la 65 de ani.

„Pe actuala lege, noi avem un plan de egalizare a vârstei de pensionare spre 65 de ani, deja asumat până în anul 2030”, a spus Turcan, apoi a precizat că se merge spre „egalizarea vârstei de pensionare şi în niciun caz să nu depăşim vârsta de 65 de ani”.

„Acum, vârsta de pensionare a femeilor este 61,7, la anul va fi mai mult. Din ce în ce mai mult, până în anul 2030, aşa prevede actuala legislaţie. Vârsta de pensionare a bărbaţilor şi a femeilor va fi egală”, a mai adăugat Turcan.

Potrivit ministrului Muncii, românii vor avea o nouă lege a pensiilor până la sfârşitul anului viitor, iar din 2023, îşi vor putea accesa dosarul privat de pensie în format electronic, după ce întreg procesul de digitalizarea a sistemului va fi finalizat.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

2 Thoughts to “MINISTRUL MUNCII: „Vârsta de pensionare a bărbaţilor şi a femeilor va fi aceeaşi, 65 de ani””

  1. Pensii înghețate

    Continuă abureala leprelor liberale, nu aplică legea pensiilor în vigoare da, cică, o să facă ei alta, cândva. Abureala e pt votanții liberalilor, noi judecăm mai mult decât o găină !

  2. Anonim

    Pensionarii (cei pe contributivitate) și copii să o aștepte cu ouă clocite și roșii stricate.

Leave a Comment