Mii de cărţi de muncă, fără stăpân

Mii de cărţi de muncă, fără stăpânCu toate că la finele lunii iunie toate cărţile de muncă ar fi trebuit să fie ridicate de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Sălaj, în arhiva instituţiei mai sunt încă 7.609 de carnete. Până în 30 iunie angajatorii ar fi trebuit să ridice cărţile de muncă de la ITM Sălaj şi să le predea titularilor.

Solicităm angajatorilor să se prezinte la ITM pentru a prelua aceste carnete, în caz contrar inspectorii ITM vor trece la controale în cazul societăţilor respective şi se vor lua măsuri în consecinţă. Angajatorii sălăjeni pot prelua în continuare carnetele de muncă de la ITM Sălaj, pentru că procesul de predare al acestora se va desfăşura şi în perioada următoare, a precizat Daniela Biriş, directorul ITM Sălaj.

După stabilirea întregii metodologii de funcţionare a Registrului electronic de evidenţă a salariaţilor, cărţile de muncă tipărite trebuie păstrate în arhiva personală. Acestea evidenţiază vechimea în specialitate şi pot fi de folos în momentul în care se solicită pensia.

Alte articole

Leave a Comment