Lamuriri referitoare la “Declaratia privind impozitul pe profit” – D 101

Lamuriri referitoare la “Declaratia privind impozitul pe profit” - D 101

Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Salaj informeaza contribuabilii (persoane juridice platitoare de impozit pe profit) ca la completarea si depunerea formularului 101 – Declaratie privind impozitul pe profit trebuie sa tina cont de mai multe aspecte.

Astfel, contribuabilii obligati la plata trimestriala a impozitului pe profit, care pana la data de 30 septembrie 2010 au datorat impozit minim cel putin intr-un trimestru, depun doua declaratii privind impozitul pe profit corespunzator celor doua perioade ale anului 2010, respectiv 1 ianuarie 2010 – 30 septembrie 2010 si 1 octombrie 2010 – 31 decembrie 2010. Determinarea profitului impozabil si a impozitului pe profit, in acest caz, se efectueaza urmarindu-se metodologia de calcul prevazuta de Titlul II Impozitul pe profit din Codul Fiscal, luand in calcul veniturile si cheltuielile inregistrate in mod corespunzator pentru cele doua perioade.

Apoi, contribuabilii care, in perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2010, ca urmare a efectuarii comparatiei impozitului pe profit cu impozitul minim au datorat, in cele trei trimestre, impozit pe profit, depun o singura declaratie privind impozitul pe profit pentru intreg anul 2010.

Leave a Comment