La Şimleu Silvaniei, Lucrările la podul peste râul Crasna sunt în plină desfăşurare

Construcţia podului peste râul Crasna din oraşul Şimleu Silvaniei, care face legătura între strada Tudor Vladimirescu – cu ieşire în drumul DN 1H – drumul spre Zalău şi strada Mihai Sadoveanu – ieşirea din oraş spre Unitatea Militară şi localitatea Bădăcin, urmează să fie finalizată la finalul lunii viitoare. După cum a explicat primarul de la Şimleu, Septimiu Ţurcaş, lungimea totală a podului este de aproximativ 27 de metri, lăţimea de 6,30 de metri, iar noua rută va servi, parţial, ca şi centură ocolitoare a oraşului. Traversarea râului Crasna se realizează cu autovehicule uşoare doar în perioadele secetoase, atunci când debitul o permite, iar pietonal traversarea se face pe o pasarelă amplasată în amonte de podul proiectat.

Lucrările  privind  construcţia podului au început în luna februarie, iar potrivit edilului sunt suportate din bugetul local –  valoarea investiţiei fiind de aproximativ 700.000 de lei.

Podul care traversează râul Crasna este prevăzut cu o bandă de circulaţie şi un trotuar, iar scopul pentru care a fost construit este acela de a fluidiza circulaţia.

Alte articole

One Thought to “La Şimleu Silvaniei, Lucrările la podul peste râul Crasna sunt în plină desfăşurare”

  1. Anonim

    Ei, să fim serioși, un podeț cu o singură bandă, „centură ocolitoare”. Poate pentru târgușorul Șimneu.

Leave a Comment